Algselt ehitati see loss Glini rüütlite ordu jaoks. Seda pärandati aina edasi ning see oli FitzGeraldi klanni koduks. Viimane Glini rüütel Desmond FitzGerald suri 2011. aastal. Tal oli kolm tütart, aga mitte ühtegi poega. Niisiis ei olnud tal järeltulijat, kellele loss pärandada (selline oli ordu reegel). Kõik kolm tütart elavad väljaspool Iirimaad.

Enne mehe surma püüdis perekond lossi välja rentida kuulsustele nagu Mick Jagger. 2005. kuni 2009. aastani tegutses paik luksusliku majutusasutusena, kuid äri ei õitsenud sugugi.

„Majanduslangus tuli peale ja nad otsustasid äri mitte jätkata," ütles kinnisvara müügiga tegelev Roseanne De Vare-Hunt. „Ostja õnneks kulutasid nad 2,5 miljonit eurot, et viia loss luksuslikule tasemele," lisas ta.

Lossis on 21 magamistuba, raamatukogu ja palju muud. Territooriumil on ka piimafarm, mis töötab täistuuridel ning millel on leping kohaliku farmeriga.

Maja on täis ajaloolist mööblit, mille eest peab küll eraldi maksma. Kogu kollektsioon on väärt 2,35 miljonit eurot.

Maavaldus, seal asuv loss ja teised hooned on müügis 6,5 miljoni euroga. Juba on huvilisi igast maailma servast, eriti Ameerikast. Paljudel huvilistel on Iiri taust, nad loodavad osta osakest riigi ajaloost. Hea on ka see, et edaspidi võib lossi pärandada soost olenemata ükskõik millisele inimesele.

Majanduse seis on paranenud ning Glini lossi võiks taas avada majutusasutusena. De Vere-Hunt usub, et loss sobiks eriti hästi hooajaliseks kasutamiseks. Ülejäänud ajal võiks selle välja rentida. Loss on vaid tunni aja kaugusel Limericki linnast ja Shannoni rahvusvahelisest lennujaamast. Maatükil on aga piisavalt ruumi, et rajada sinna enda väike lennuväli, et saaks kasutada isiklikku eralennukit.

Eesti ärimehed ja -naised, ostke vahva loss ära.

Vaadake fotosid siit.