Napilt poolteist aastat ehk 2015. aasta septembrist riigifirmat juhtinud Sulev Loo paneb peatselt ameti maha, kuigi alustas tööd 5-aastase töölepinguga.

"Kaubamahtude suurendamine, mis oli minu siiatuleku peapõhjuseks, pole õnnestunud erinevatel objektiivsetel ja subjektiivsetel põhjustel," tunnistas Loo.

"Ettevõtte juhtimise osas on olnud õnnestumisi, aga kõige lihtsam ja otsekohesem oleks öelda, et ma olen suunitluselt natuke teistsugune juht. Mulle meeldib rohkem kommertsala, logistilised ahelad, müügitegevus," ütles ta.

"Ma tunnen, et minu aeg selles ettevõttes on täis. See ettevõte vajab juhti, kes tegeleb erinevate infrastruktuuride ülesehitamisega ja keda see paelub. Need inimesed on olemas, ka siin samas majas on äärmiselt tugev seltskond pikaajaliste teadmiste ja kogemustega."

"Vaatamata sellele, et kaubamahud on kukkunud, on reisirongiliklus on Eestis oluliselt suurenenud ja teenuse kvaliteet on tugev. See vajab suuri ja läbimõeldud investeeringuid tulevikuks. Minu arvates pole see halb koht edasminekuks."

"Eesti Raudtee juhtimine pole kindlasti lihtne positsioon. Nõukogul tegi omalt poolt kõik selleks, et Sulev jätkaks ning meil on väga kahju, et see ei õnnestunud,“ ütles Eesti Raudtee nõukogu esimees Priit Rohumaa.

„Juhataja ei lahku aga mitte päevapealt, vaid Sulev Loo jätkab veel kolm kuud kuni avaliku konkursiga proovime leida uue väärika juhi.“ Rohumaa toonitas, et hoolimata ettevõtte raskest seisust, tunnustab nõukogu Lood, et kokku on saadud väga headest spetsialistidest koosnev meeskond.

Sulev Loo asus riigile kuuluvat infrastruktuuriettevõtet Eesti Raudteed juhtima 2015. aastal kui lõpetas kõrgelt tasustatud töö naftatoodete logistikaettevõttes Tarcona.