Kehrasse ettevõtte territooriumile rajatud jaama avasid pidulikult Anija vallavanem Arvi Karotam ning ettevõtte omanikfirma Tolaram Group nõukogu esimees ja aktsionär Mohan Vaswani. Avamisel osalesid Tolaram Groupi aktsionärid Sajen Aswani ja Sonny Aswani, samuti ettevõtte koostööpartnerid.

„Jaamas toodetud elektri- ja soojusenergiat kasutame täielikult paberi valmistamiseks Horizonis. Tänu uuele koostootmisjaamale moodustab taastuvenergia nüüd üle 80 protsendi paberitööstuses kasutatavast energiast. Ühtlasi on ettevõte koostootmisjaama rajamise ja teiste keskkonnaalaste investeeringutega vähendanud paberitööstuse ökoloogilist jalajälge 2010. aastaga võrreldes 70 protsenti,“ ütles Horizon Tselluloosi ja Paberi AS-i juhatuse esimees Bashyam Krishnan.

Koostootmisjaama soojuslik võimsus on 25 MW ja elektriline võimsus 4,4 MW. Jaama sisseseade tarnis ja paigaldas Austria ettevõte Urbas Maschinenfabrik GmbH. Insenerehituse peatöövõtja oli Nordecon Betoon (NOBE) ning keskpinge elektrisüsteemide tööd tegi Merko Infra. Projekti finantspartner oli SEB Pank.