Kaljurand sai Kõrvemaa Kevadjooksul ajaga 1:20:52 306. koha. Oma vanuserühmas ehk M 50 sai ta 20. koha. Nädal varem osales mees ka Jõgeva Rahvajooksul. Paraku ei ole teada, kuidas mehel seal läks. Mõlemal jooksul osales ta juba ilma jalavõruta, millest ta aprilli alguses lahti sai.

Nädala alguses selgus, et Ain Kaljurand vabanes aprilli alguses jalavõrust ja sai loa minna välismaale. Delfile teada olevalt plaanis ta veeta puhkuse Havail. Jalavõrust pääses ka teine sadama afääri kahtlusalune Allan Kiil.

Mullu 26. augustil pidas kapo kinni riigiettevõtte Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili, kahtlustades neid suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul ning rahapesus.

28. augustil otsustas kohus võtta prokuratuuri taotlusel Kaljuranna ja Kiili vahi alla. Samal päeval otsiti läbi ka Kaljuranna ja Kiili töö- ning elukohad.

Kaljurand ja Allan Kiil pääsesid aga jaanuaris pärast neljakuulist kinnipidamist jalavõruga vabadusse.

Riigiprokuratuuri kahtlustuse järgi võttis Kiil väidetavalt altkäemaksu miljonite eurode ulatuses ning Kaljurand sadade tuhandete eurode ulatuses.

Ain Kaljurand Kõrvemaa Kevadjooksul:


Ain Kaljurand jooksurajal

Ain Kaljurand jooksurajal

Ain Kaljurand Jõgeva Rahvajooksul:
Ain Kaljurand jooksurajal