Räägitakse, et see on sama hiilgav kui Versailles' loss. See on 25 magamistoaga häärber, kus on enam kui 21 meetrit pikk ballisaal. Gruusia-stiilis talveaial, millel on kolm korrust, on ka kelder massaažitubade, jõusaali ja ujulaga, mis sobiks olümpiasportlastele. See on Witanhurst, Londoni suurim eramaja. Kui selle ümberehitus lõppeb, laiub see 8361 ruutmeetril. Sellest suurem on Suurbritannias vaid Buckinghami Palee.

Tõenäoliselt saab sellest megahäärberist Londoni kalleim maja, millel võiks vabalt olla hinnasilt 300 miljonit naela. Naabrite seast leiame teiste seas ka Kate Mossi.

Selle maja ümber on aga alates 2008. aastast olnud saladuseloor. Just siis ostis selle Safran Holdings, riiulifirma Briti Neitsisaartelt. Keegi ei teadnud ega avalikustanud ostja tegelikku identiteeti.

Nüüd, pärast aastaid kestnud spekulatsioone, mille käigus arvasid naabrid muuhulgas, et see võib kuuluda Vladimir Putinile endale, on Briti kirjanik Ed Caesar jõudnud väidetavalt vastuseni.

Tema sõnul on krundi omanik Andrei Guriev, Venemaa rikkuselt 28. mees, kel vara 2,6 miljardi naela eest. Mees rajavat sinna pelgupaika oma perekonnale.

Perekond on väga rikas. Gurievi abikaasa omab luksusautode kogu. Kui muidu elab kogu pere väga kiivalt varjatud elu, siis Gurievi poja Andrei abikaasa Valeria on hakanud rohkem infot jagama. Seda nii Facebookis kui Instagramis. Viimase avataril on kirjas loosung "ma olen liiga ilus, et töötada."

Kirjanik Ed Caesar kirjutas New Yorkeri ajakirjas, et härra Gurievi ja maja varjatud seose tagamaad peituvad selles, et mees soovib segada jälgi ning kaitsta oma Venemaa varasid.

Nagu paljud oligarhid, meeldib ka talle omada vara väljaspool Venemaad, kus mees praegu elab.

Guriev ei ole kunagi Venemaal deklareerinud, et tal on välismaal kinnisvara.

Witanhurst rajati Inglismaa seebimagnaadi Arthur Crosfieldi poolt 1913. kuni 1920. aastani. Seal hakkasid käima võimukandjad ning kuninglik pere, ka noor kuninganna Elizabeth. Viimastel aastatel on sellel krundil käinud uskumatud ehitustööd.

Caesari sõnul ütles ehitusel töötav inimene, et hinnanguliselt kulub seal igal nädalal 2 miljonit naela.

Peahoone ees asuva hoovi alla on uus omanik lasknud ehitada enam kui 3700-ruutmeetrise keldri. 2013. aastal kinnitas kohlik volikogu planeeringu, kus soovitakse keldrit rajada ka väravahoone alla. Plaane on veel.

Aga kellel on nii suurt maja vaja? Arhitekt Robert Adam, kes võitis 2008. aastal Witanhursti ümberehitamise konkursi, ütles, et see on rohkem staatuse, ambitsiooni ja unistuste väljendamine.

Caesari andmetel külastas Guriev Witanhursti mõni päev enne selle müüki ning teatas, et ta plaanib häärberit kasutada elupaigana ning soovib seal majutada vähemalt kaks generatsiooni.

Guriev elab väga privaatset elu. Ta on äärmiselt usklik.

Naabrid ei ole ehitustegevusest just vaimustuses. Ühe naabri sõnul on arendus nende endi kinnisvara hinnast naksanud maha koguni miljon naela. Ehituselt kostub pidev müra ning lendab ehitustolmu. See aina kestab ja kestab.

See ei ole praegu sugugi Crosfieldide-aegne Witanhurst, kus korraldati tenniseturniire ning eliidile mõeldud koosviibimisi. Siiski ei kesta ehitus igavesti ning kui uued omanikud viimaks sisse kolivad, siis jääb siin kindlasti vaiksemaks.

Kui renoveerimine lõppeb, siis võivad nad oma toonitud klaasidega autoga sõita autole mõeldud lifti, mis viib nad maa-alusesse garaaži. Naabrid ei pruugi teadagi, kas Gurievid on kodus või mitte.

Vaata fotosid majast ning selle tulevastest asukatest siit.