Harju Maakohtu Kentmanni kohtumajas olid kohal mitmeid lennufirmaga seotud isikud eesotsas Estonian Airi juhatuse esimehe Jan Palmeri ja Estonian Airi advokaatide Asko Pohla ja Martin Männikuga. Instungil tegid Estonian Airi seisust, varade ja kohustuste mahust ülevaate pankrotihaldurid Toomas Saarma ja Andrias Palmits, kes nimetati Harju Maakohtu poolt novembris Estonian Airi ajutisteks pankrotihalduriteks. Samuti olid kohale tulnud ka võlausaldajate esindajad.

Kuna tänase seisuga on Estonian Airil varasid bilansis 59 miljoni euro väärtuses, millest tuleb maha arvestada kapitalirendil oleva 9 lennuki väärtus ehk ca 50 miljonit eurot, on tegelikku vara on EA-l ca 8,9 miljonit eurot. Kohustusi samas on 95 miljonit eurot, peamiseks võlausaldajaks riik 85 miljoni euroga. Summa tuleb riigil tagasi nõuda, kuna Euroopa Komisjon leidis 7. novembril, et riigi antud riigiabi on reeglitega vastuolus.

Täna on lennukite hoolduseks tehtud ka väljamakseid deposiitidest summas 462 000 eurot.

Pankrotihaldurite hinnangul võib pärast tõenäolise pankrotiotsuse väljakuulutamist 29. detsembril reaalne protsess aega võtta veel umbes aasta. Näiteks plaanivad haldurid viia ettevõttes läbi ka erikontrolli, teha kindlaks maksejõuetuse tekkimise aeg ja põhjused. Lisaks tuleb alates pankroti väljakuulutamisest viie kuu jooksul läbi viia võlanõuete kaitsmise koosolek ja siis saavad veel võlausaldajad esitada nõudeid kohtusse. "Kui nõudeid vaidlustatakse, siis võib pankrotiprotsess kesta mitu aastat," selgitas Toomas Saarma.