"Sinna tuleb Maxima,“ lausus Rahu poe müüja pildistamisloa küsimise järel ja jalutas kassast ära.

Erinevalt teistest piirkonna külapoodidest, kus olulise osa poe müügipinnast võtab alkohol, on Rahu poes täiesti arvestatav toidukaupade valik.

Rahu poodi peab 27 aastat tegutsenud UEF Grupi OÜ. Ettevõtte teenis 2017. aastal 648 050 eurose käibe juures 1092 eurose puhaskasumi. Kompanii käive on viimastel aastatel ülesmäge rühkinud. 2015. ja 2016. aastal teguses ettevõte vastavalt 27 272 ja 25 837 eurose kahjumiga. Ettevõttel on töötajate registri andmetel 16 töötajat. Mullu neljandas kvartalis maksis ettevõte riiklikke makse 8093,03 eurot.

Palju selgem on lugu sellest, mis saab Olympic EG Rahu kasiinost. See ei kao kuhugi.

Juba mõnda aega seisab Koplis endine Rahu kino hoone tühja ja pimedana. Olympic Enterntainment Group kolis majast kasiino välja, kuid tuleb tagasi.

Lisaks mängupõrgule asus majas ka OEG diilerite koolituskeskus.

Kopli kasiino on seoses antud hoonega toimuvate muutustega ajutiselt üle viidud aadressile Niidi põik 3,“ märkis kasiinoketi finantsdirektor Kaia Kivistik Ärilehele. „Uue keskuse valmimisel oleme taas seal esindatud.“

Diilereid koolitame edasi, lihtsalt asukoht on muutunud, märkis ta.

„Olympic ei ole Eestis viimase aasta jooksul sulgenud ühtegi kasiinot, pigem on ettevõtte visioon laieneda,“ lausus Kivistik.

Hoone lammutatakse maha ja asemele rajab kinnisvaraarendaja Colonna kaasaegse väikese kaubanduskeskuse.

Kopli 69B rajatav kaubanduskeskus on kahekorruseline ja T-tähe kujuline. Üüritavat pinda saab hoones olema 1400 ruutmeetrit. Hoonesse tuleb lisaks kasiinole ka Maxima kauplus.

Praeguse hoone lammutustöödega alustatakse veebruaris ja keskus loodetakse avada juba selle aasta lõpus.

Rahu kino hoone on ehitatud 1959. aastal.

„Arusaadavalt on üle poole sajandi vanusel hoonel Kopli piirkonna elanike jaoks suur emotsionaalne väärtus. Kuna 60 aastat vana hoone on tehniliselt juba väga amortiseerunud, siis oleks selle renoveerimine ning tänapäevastele nõuetele vastavaks muutmine olnud väga ajamahukaks ja sellega kaasnevad kulud majanduslikult ebamõistlikud,“ teatas ärikinnisvarale spetsialiseerunud investeerimisfirma Colonna tegevjuht Margus Kluge pressiteates. “Otsustasime panustada piirkonda uute teenuste ja võimaluste loomisse värskemas ja kaasaegsemas võtmes.“

Colonna panustab, et säilitada kino ühele seinale maalitud Dolores Hoffmanni fresko „Hommik“. Vitraažikunstnikuna tuntud Hoffmanni 1963. aastal maalitud suuremõõtmelise taiese olulisemad osad on EKA tudengite eestvedamisel seintelt eemaldatud ning need säilitatakse. Suurima, ligi 6-ruutmeetrise fresko tüki eemaldamist rahastab Colonna ning seda eksponeeritakse uue hoone vaateaknal spetsiaalse valgustusega.

Uues keskuses avatav Maxima kodukauplus on 700 ruutmeetri suurune ja annab tulevikus tööd kuni 25-le inimesele. Toidukaupade kõrval pakub pood laia valikut kodu- ja esmatarbekaupu.

“Näeme Koplit suure potentsiaaliga elamupiirkonnana Tallinnas ja nii on Kopli tn 69B aadressile loodava ärihoone asukoht meie jaoks vägagi strateegiline,” ütles Maxima Eesti tegevjuht Marko Põder. “Ärihoone on suure liiklustihedusega ristmikul, samuti on kaupluse ees bussipeatus, mis võimaldab ühistranspordiga liiklejatele mugava juurdepääsu meie kodukauplusesse ehk ühe X formaadi Maximasse.“