"Kümneaastase kogemusega suvehiidlasena võin öelda, et polnud see järjekord midagi imelikku. Jaanipäeviti on asi iga aasta olnud oluliselt hullem ning selline järjekord oli veel 8-9 aastat tagasi täiesti tavaline. Järjekord ulatus piletimüügikassast 600 meetri kauguseni. 19 praamist jäädi igatahes maha, aga küllap kõik ootajad järgmisele peale mahuvad," sõnas järjekorra pildile võtnud fotograaf.

Kuivastus on täna olukord Hiiumaaga võrreldes rahulik. Järjekord ulatub umbes Kuivastu kõrtsuni, mis pole võrreldes tänavuste pikimate järjekordadega midagi. "Hiiumaal pidi hullem olema," kommenteeris kella kuue ja ka seitsme ajal olukorda Kuivastus liikuv lugeja.

"Inimesed, kellega rääkisin, olid tänase üleveo kiirusega rahul," kommenteeris Delfi kaastöötaja Kuivastust. "Nad avaldasid arvamust, et teenindaja teade meedias oli abiks ja ilmselt sõitjad hajutasid oma reise."

Väinamere Liinid hoiatas juba nädala sees, et pika nädalavahetuse tõttu on saartele reisinud väga palju inimesi, mistõttu võivad täna pärastlõunal tekkida ulatuslikud ooteajad nii Kuivastus kui ka Heltermaal.