"Viimased seitse aastat on minu jaoks olnud väga huvitavad ja sisukad, sest keskpanga tegevusvaldkond on lai. Mitmed igapäevased teenused, mida kasutavad Eesti inimesed, eeldavad keskpanga laitmatut toimimist, näiteks arveldused ja sularaharinglus. Esmalt ütlen aitäh panga töötajatele, kes töötavad keskpanga ladusa toimimise ja samuti Eesti usaldusväärsuse nimel rahvusvahelisel tasandil," ütles Andres Lipstok.

"Ja minu teine suur aitäh on mõeldud kõigile neile Eesti Panga partnereile, kellega mul on au olnud koos töötada seitsme aasta vältel ja ajada üht Eesti asja. Näiteks kinnitas euro kasutuselevõtu suurprojekt, et eestlased suudavad panna avaliku ja erasektori tööle ühtse meeskonnana. Seda polegi nii vähe, meil tasub olla uhke oma riigi üle," lausus Lipstok.

Neljapäeval asub keskpanga presidendina tööle Ardo Hansson. Tema ametiaeg on ühekordne ja kestab seitse aastat.

"Annan panga juhtimise Ardole üle rahuliku südamega. Eesti pangandussektor on tugev, me ei pea maksumaksjatena andma oma raha pankade päästmiseks, meie inimestel ja ettevõtjatel on olemas sularaha ja maksed liiguvad pankade vahel kiiremini kui mujal Euroopas. Eesti Pank täidab oma ülesandeid ladusalt ja soovin sama nõudliku joone jätkumist ka tulevikuks," ütles Lipstok.

Andres Lipstoki sõnul kasutab ta esimest korda mitme aasta jooksul suvekuid puhkamiseks ning langetab seejärel otsused selle kohta, milliste väljakutsetega ta tulevikus tegelema hakkab.