21-aastane Jennifer õpib praegu Stanfordi ülikoolis, mida hinnatakse USA TOP 5 kolledži sekka. Tal on plaan sel aastal lõpetada. Muide, Steve Jobsi 19-aastane tütar Eve on tema kooliõde.

Jennifer on moodne noor ja kasutab intensiivselt Instagrami. Sinna riputab ta üles seiku oma pealtnäha seiklusrikkast elust.

Aga Jenniferi elu on palju enamat kui huvitav sotsiaalse elu pool.

Noor Gates on ratsutaja ning ta rääkis Horse Networkile, et ta õpib Stanfordis bioloogiat ja tal on suur huvi laste vastu. 2016. aastal ütles ta meediale, et ta plaanib magistrikraadi kas tervishoiu või sotsiaaltöö alal.

„Ma just võtsin kursuse laste, noorte ja juura kohta ehk õppisime noori puudutavat seadusandlust, kasuperede süsteemi ning kõike, mis seda puudutab. Mind väga huvitab laste heaolu, eriti siin USAs. Mulle tundub see põnev," ütles Gates Horse Networkile.

Sellise huvi sai ta kindlasti oma vanemtelt, kelle heategevusfond on võtnud enda eesmärgiks parandada maailma elanike elukvaliteeti. Fond on juba raha välja jaganud 2,9 miljardi dollari jagu. Lisaks on ära antud ka 700 miljonit Microsofti aktsiat. Erilise tähelepanu on saanud lastehalvatuse vastane võitlus, mida fond on toetanud 3 miljardi dollari eest. Eesmärk on, et 2020. aastaks seda haigust enam ei eksisteeriks.

Jennifer Gates on kirglik ka hobuste osas. Ta alustas ratsutamisega 6-aastaselt. Novembris võitis ta esikoha 100 000 dollarilise auhinnafondiga Kentuckys, Lexingotonis toimunud riiklikel meistrivõistlustel. Septembris sai ta esikoha 25 000-dollarilisel USA lahtistel meistrivõistlustel. Mõlemad võidud tulid kuni 25-aastaste vanuserühmas.

Bill Gates ostis Floridas, Wellingtonis, terve tänava. Floridat teatakse kui maailma ratsutamise pealinna. Gates maksis 2016. aastal selle eest 37 miljonit dollarit. Miami Herald teatas, et Steve Jobsi lesk Laurene Powell Jobs ostis 15,3 miljoni dollari eest selle sama tänava vahetusse lähedusse rantšo. Ka nende tütar Eve on ratsutamisentusiast.

Bill Gates on varem öelnud, et tema tütred Jennifer, Rory (18) ja Phoebe (15) ei saa tema varandsest eriti midagi. Ta on koos Warren Buffettiga loonud Giving Pledge'i, millega on liitunud paljud teised rikkurid. Nad on kõik lubanud vähemalt poole oma varast oma elu ajal heategevuseks annetada.

Bill ja Melinda jätavad igale lapsele väidetavalt 10 miljonit. Piisav, et hätta ei jääks, aga selline summa, et ei tekiks kiusatust ülejäänud elu laiselda.

Lisaks on Bill Gatesil veel üks laste kasvatuse meetod. 2007. aastal teatas Reuters, et Bill ja Melinda on oma lastele seadnud ekraanide kasutamise ajaks päevas 45 minutit ning nädalavahetuse päevadel tund aega. Lisaks siis koolitööde jaoks kuluv ekraaniaeg. Mirrorile ütles Bill Gates, et tema lapsed ei saanud mobiiltelefoni enne teismeliseikka jõudmist.

„Meil ei ole mobiiltelefone laual, kui me sööme. Me ei andnud neile telefone enne 14-aastaseks saamist ja nad kurtsid, et teised lapsed said need enne pihku," ütles Gates.

Mis puutub tehnikasse, siis, nagu suurem osa 20ndates aastates noortest, ei küsi ka Jennifer oma isalt mingit nõu. Kui Horse Network küsis temalt, et kes tuleb appi arvutiprobleemide korral, siis ütles Jennifer, et püüab olukordi ise lahendada.

„Mulle meeldib olla „käed küljes". Mõnikord palun abi ka. Minu isa see inimene ei ole. Ta tegelikult ei ole selles ka üldse hea," ütles Jennifer naerdes. Tundub, et vähemalt Jenniferist on sirgumas inimene, kes elus hätta ei jää.