Soomlased on teinud ära suure töö ja muuhulgas oli nüüd võimalik teha rattaga testsõitu messikeskuses asuval 430 meetri pikkusel asfaltrajal.

Külastajate suur huvi andis mõista, et väga tugevalt on chopperiturul kanda kinnitanud Indian ja Victory. Lisaks tsiklitele jäi selleaastaselt messilt silma, et fookus on nihkunud rohkem sõidu-, mugavus - ja turvavarustusele.

Sõiduriiete pakkujaid oli seinast seina kuni väga kalli käsitöökauba ja kõikvõimalike geelist sadulapatjadeni.

Mootorrattale saab paigaldada turvaseadme, mis kukkumise korral saadab automaatselt päästekeskusele õnnetuse asukoha koordinaadid ja vajadusel kasvõi sõitja nime ja veregrupi. Sellise lisaseadmega ratta asukoha leiab varguse korral sekunditega - muidugi juhul, kui seda pole jõutud merekonteinerisse toppida.

Soomes saab nüüd tellida - ilmselt vajadusel ka Eestisse - matusetsikli. Viisakas must "külgkirstuga" masin viib kadunukese viimasele teekonnale. Lähim sarnane ratas asub praegu Briti saartel.

Nagu ikka, olid ka eestlased messil väljas. 25-aastaseks saav Jõgevatreff on Helsingi messil esindatud olnud juba 23 korda. Ja kuigi Tartu Messide boksist ei lubatud Eestisse lähiajal veel sama mastaapset tsikliüritust, tõdeti, et Soome tegijate hulgas on kasvav huvi ennast Motoexotikal näidata.

Motomess MP16 on Helsingi messikeskuses avatud 7. veebruarini.