2014. aastal kirjutas Äripäev, et Kõrge oli hinnast lausa miljon eurot maha võtnud ning müüb nüüd Vaate tee 4 hoonet 1,6 miljoni euroga. Kolm aastat varem ütles mees samale väljaandele, et tal sai Eestis elust kõrini ja ta kolib tagasi sünniriik Saksamaale. Ta lootis toona maja maha müüa umbes poole aastaga. 2014. aastal elas mees Mallorcal. Toona müüs ta ka vanalinnas asuvat kümnetoalist luksuskorterit, mil hinnaks 1,4 miljonit eurot. Sellest, tundub, on ta lahti saanud. Tema nimel on veel üks korter J. Vilmsi tänav 47 majas.

Ärimees Kõrgel on Eestis registreeritud kaks firmat, mille viimaste aastate aruandeid äriregistist ei leia. Neist viletsam on Wimperal Halduse OÜ, mis omab ärimaad Märjamaa vallas, Orgita külas. Selle firma majandusnäitajad ei ole suurt mainimist väärt.

Küll aga on toredamas seisus Kõrge Holding OÜ, millele kuulub kinnistu aadressil Vaate tee 2 ehk siis kohe Vaate tee 4 kõrval. Lisaks tundub ettevõttel olema ka aktsiaid või võlakirju. 2015. aastal viimati esitatud aruandes oli firma bilanss üle miljoni euro. Müügitegevust sel aastal ei toimunud. Kõrge ütleb aruandes, et eesmärgiks on nii osta kui müüa perspektiivikaid krunte. Peale Vaate tee krundi sel ettevõttel muud kinnisvara ei ole.

Veidi aga majast, mis on müügis olnud juba 7 aastat. Hind on sel nüüd 1,3 miljonit eurot ehk kaks korda madalam kui algselt müüki pannes. Ehkki kinnisvaraturu seis on tunduvalt kobedam. Teisalt, kallima otsa kinnisvara on alati keerulisem müüa. Maja on vaatega Tallinna lahele ja vanalinnale ning asub umbes 50 meetri kaugusel merest. Sel on üldpinda 450 ruutmeeri kandis ning lisaks on majal 150-ruutmeetrit väliterrasse. Majal on kolm korrust, 2 kaminat, 5 magamistuba, 4 vannituba ja kaks külaliste wc-d. Seal on 8,5x3-meetrine bassein koos SPA-ga. Lisaks soome ja türgi saunad. Maja küljes on kaks garaaži. Selle juures asub professionaalse maastikuarhitekti poolt kujundatud aed, mille korras hoidmine võtab kindlasti igal aastal omajagu finantsi. Kuna Kõrge Eestis ei ela, siis loomulikult müüakse maja koos sisustusega.

Eks näis, kas lähiajal saab ettevõtja oma majast lahti või peab ta veelgi hinda langetama.

Hea lugeja, mida arvad sina, kas on ikka liiga kõrge hind?