2014 aasta suvel allkirjastas Eesti erakapitalil põhinev masinatööstusettevõte E-Profiil Norra firma National Oilwell Varkoga katsestendi ehitamise lepingu, teatas E-Profiil meediale.

Paldiski Põhjasadama 7. Kaile loodud katsestendi ehitus kestis neli kuud ja katsetamise teenuse pakkumisele konkureerisid ka Hispaania, Taani ja Poola tehased. E-Profiilile tagas võidu eelkõige ettevõtte innovaatilisus ning professionaalsus.

2 miljonit eurot maksma läinud katsestendil toimub laevakraanade lõplik katsetamine, ehk kontrollitakse kõikide süsteemide tööd, tarkvara ja vajadusel ka täiendatakse seda.

“Laiendasime sellega pakutavate teenuste spektrit ja astusime sammu lähemale lõppkliendile. Klientide jaoks on nüüd elu mugavam ja soodsam, sest nad saavad kõik vajaliku ühest kohast – nii kraana osad kui ka nende hüdro-ja elektromontaaži. Sellega välditakse kraana osade liigseid logistika kulusid, lisaks ei pea tegelema mitme erineva allhankijaga ja nende tarnete jälgimisega,” avaldas E-Profiili juhatuse liige Martin Mehilane.

Kraana katsestendi ehitamine on märgilise tähendusega ka laiemas mõttes, sest see on oluline nurgakivi Paldiski Põhjasadamasse rajatava 27,6 ha suuruse kaasaegse Parki tehnipargi loomisele ja ligi 300 uue töökoha tekkeks Paldiski linnas. Tegevuste planeeritav kogumaksumus on 6 060 000 eurot, see elavdab ka majandust, tööhõivet ja ettevõtlusaktiivsust väljaspool Tallinna ja Tartu linnapiirkondi

“Paldiski Põhjasadam on ideaalse asukohaga ja lisaks kõigele ka jäävaba. Erinevalt Muuga sadamast puuduvad siin olulised gabariidiprobleemid. Vajalik oleks Paldiski-Tallinn trassil suuregabariidiliste veoste transporditrassi väljaarendamine. See nõuab maanteetrassil investeeringuid suurusjärgus 1,5 miljonit eurot,” hindas Martin Mehilane.

Kui aastaid tagasi suutis E-Profiil ühe laevakraana juures saada töid 400 000 euro eest, siis eesmärk on jõuda ühe kraana mobilisatsiooniga laevale 5 miljoni eurose tuluni ehk hakata aastaks 2019 ise kraanasid laevadele paigaldama.

AS E-Profiil on 1997. Aastal loodud Eesti erakapitalil põhinev ettevõte, mis on spetsialiseerunud nafta- ja gaasitööstuse suurte, raskete ja keeruliste seadmete ning metallkonstruktsioonide tootmisele.
Paldiskis avati Eesti võimsaim kraanade katsestend

Paldiskis avati Eesti võimsaim kraanade katsestend