Crowdestate vedaja ja asutaja Loit Linnupõld ütles Ärilehele, et aktiivset kogumisfaasi enam ei ole. Kapital saadi kokku eelmisel aastal. Teine voor jäigi pidama ligi 328 000 euro peal ehkki maksimaalselt soovis arendaja 500 000 eurot. 3-4 päevaga aga rohkem raha ei antud.

Linnupõllu sõnum investoritele on lihtne - raha nad ei kaota. „See (põleng - toim.) ei tähenda otseselt midagi. Ehitus- ja arendustegevus on kindlustatud. Minu teadmiste kohaselt sai põleng alguse katusekatte töödest ja kuna seda paigaldataksegi lahtise leegiga, siis just sellisteks puhkudeks kindlustus tehaksegi. Ma ise arvan, et paari nädala jooksul on kõik selge ja kindlustus katab tekkinud kahju," on Linnupõld optimistlik. Ta ei muretse ka seetõttu, et investorite jaoks kestab projekt nii või naa veel aasta aega. Siis on tähtaeg, mil investorid peaks investeeringu koos intressiga tagasi saama.

Linnupõld ütleb veel, et kindlasti on tegemist ebameeldiva sündmusega eriti neile, kes suvel lootsid juba majja sisse kolida. Ehitus oli tõesti lõppjärgus. Investorid peaksid aga jääma rahulikuks.

Küsimuse peale, et mis järjekorras ühisrahastajad oma raha tagasi saavad, ütles ühisrahastusplatvormi juht, et esmalt saab oma raha pank ja teises järgus ühisrahastajad. Selle konkreetse projekti puhul pidi tema mäletamist mööda müüdud saama pooled korterid, et mõlemad osapooled juba oma raha koos intressidega kätte saaks. Pindu on juba müüdud üle selle tähise.

„Vee- ja tulekahjustused ning ajakadu on kõige halvemad. Eks seal tuleb mingid seinad maha võtta, kuskile uus parkett panna, uuesti värvida siit-sealt. See ei ole midagi, mida tänapäeval ei ole võimalik teha," ütles Linnupõld.

Ta rõhutab veelkord, et tegemist on kindlustatud õnnetusjuhtumiga ning investorid ei pea muretsema.