Müüriku farmis pressikonverentsil tõdeti, et kriis on sundinud lisaks paljudele väiketootjatele loomakasvatust lõpetama ka terve rea suuremaid ettevõtteid, kes on alles suhteliselt hiljuti investeerinud kaasaegsetesse farmidesse, teatas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

OÜ Müüriku Farmer müüs jaanipäevaks tühjaks 400-pealise piimakarjalauda. "Kuigi ehitasime uue piimalauda 2005. aastal ning moodne vasikalaut valmis mõned aastad tagasi, olime piimaturu pika madalseisu tõttu sunnitud piimatootmise lõpetama ja müüsime tänavu jaanipäevaks oma 400 piimalehma poolakatele," ütles pereettevõtte juht Endel Mäesepp pressiteate vahendusel.

Mäesepa sõnul müüs ettevõte viimastest võlgadest lahtisaamiseks ka osa põllumaast. 12 inimest koondati.

Müüriku farmi naabruses asuv 200 loomaga Ebavere farm pani samuti uksed kinni. Viimsed paar aastat on üle 40 aasta põllumajandussektoris töötanud Mäesepa hinnangul olnud tohutult närvesöövad.

Põllumehed korraldavad homme Tallinnas aktsiooni "(M)ärkamine!", millega kutsutakse avalikkust üles märkama põllumajandussektori pikale veninud kriisi tagajärgi Eesti toidulauale ja maapiirkondadele.

Põllumeeste hinnangul on viimane aeg ärgata ja märgata, mis on juhtunud ja juhtumas Eesti põllumajanduses ning maaelus, teatas EPKK.