10. Ferrari Enzo - 1 000 000 dollarit

Neid on tehtud vaid 400 tükki. Selle disainis Jaapani disainer Ken Okuyama. Originaalis ehitati 439 autot ning need müüdi juba enne, kui esimene sõiduriist avalikkuse ette toodi. Suure nõudluse tõttu toodeti veel 50 autot. 2004. aastal ehitati üks Enzo, mis annetati Vatikanile. Üks haruldane auto müüdi eBays miljoni dollariga. See on Euroopa e-kaubanduse rekord.

9. Bridgeville, California - Linn! - 1,25 miljonit dollarit

Jah, veebis müüdi korduvalt väikelinn Bridgeville'i. Selles elab 30 inimest ning see asub 33,6 hektarit. Seal on kaheksa maja, kohvik, postkontor ja palju puid. Linna on müüdud kolm korda ning kõik tehingud on toimunud eBays. Viimane ostja oli Daniel Thomas La Paille, kuid ta lasi end mõni kuu pärast ostu maha. Linnakest saab täna taas osta.

8. Atlas F raketibaas - 2,1 miljonit dollarit

2002. aastal otsustas USA valitsus lahti saada Külma sõja aegsest kinnisvarast. Täpsemalt siis Atlas F raketibaasist. See on tohutu ning ehitatud nii, et peab vastu isegi tuumarünnaku. Valitsusest otsustas keegi, et parim viis selle müümiseks on eBay kaudu. See müüdi anonüümsele ostjale, kes ei ole siiani avaldanud, mida ta sellega teha soovib.

7. Lõuna Warren Buffettiga - 2,6 miljonit

Warren Buffett on üks maailma rikkamaid ja mõjukamaid inimesi. Kui tema räägib, siis kuulavad nii kõrged juhid kui ka poliitikud. Igal aastal müüb ta oksjonil õhtusööki endaga. Kõik tulud lähevad heategevuseks. Saajaks on Glide Memorial Churck - organisatsioon toitlustab nälga kannatavaid inimesi. Tänaseks on sellised lõunad kokku raha sisse toonud 9 miljonit dollarit.

6. T206 Honus Wagner pesapallikaart - 2,8 miljonit

Honus Wagner on üks läbi aegade parimaid pesapallureid. American Tobacco Company hakkas 1909. aastal välja andama tema pildiga kaarti. Wagner aga keeldus ning avalikkuse ette jõudis vaid 40 kaarti. See tähendab muidugi, et tegu on väga kalli varaga. eBays müüdi üks kaart 2,8 miljoniga.

5. Action Comics'i esimene number - 3,2 miljonit

Miks on see nii väärtuslik? Esimest korda ilmus avalikkuse ette selline karakter nagu Superman. Originaalvariant anti välja 1938. aasta aprillis ning täna on teadaolevalt alles 50-100 koopiat. Tegemist on kahlemata kalleima müüdud koomiksiga.

4. Shangi dünastia vaas - 3,3 miljonit

Antiikesemed võivad olla väga kallid, kuid tavaliselt ei müüda neid veebis. Eseme vanuse ja päritolu kindlaks tegemine võtab aega ja nõuab mitmete ekspertide kaasamist. Ainult väga kõrge reputatsiooniga oksjonimajad saavad endale selliste esemete online-oksjonile panemist lubada.Üks sellistest on Christie's ning nad panid müüki pronksist vaasi, mis pärineb perioodist 1600-1046 eKr. Just siis valitses Shangi dünastia Yellow River Valleys.

3. Gulfstream II - 4,9 miljonit

Kahemootoriline äriklassi lennuk Gulfstream II mahutab istuma 14 reisijat. See on väga luksuslik õhusõiduk. 2001. aastal müüs lennufirma Tyler Jet ühe sellise lennuki eBays ning ostjaks oli üks Aafrikas tšarterlende korraldav firma. Toona oli see eBay kalleim müük.

2. Edward Hopperi „Oktoober Cape Cod'is" - 9,6 miljonit

Hopperi näol on tegemist ühe USA respekteerituma maalijaga, realistiga. Tema piltide hinnad tõusevad oksjonitel lakke. 2012. aastal korralda Christie's eraldi online-oksjoni Hopperi maalile „Oktoober Cape Cod'is". See on maalitud aastal 1946 ning seda peetakse üheks tema paremaks tööks. Ostja jäi anonüümseks.

1. Giga-jaht - 140 miljonit

Frank Mulder disainis luksusjahi, mis on üle 123 meetri pikk. Seal on helikopteri maandumisplats, 10 panoraamvaatega sviiti, kino, jõusaal ja palju muud. Jaht sai valmis aastal 2005 ning mees pani selle müüki eBaysse. See on tänaseni kalleim tehing, mis online's tehtud.

Vaata esemete fotosid siit.

Hea lugeja, mis on kõige hinnalisem kaup, mille oled ise veebi kaudu soetanud? Anna teada aadressil rahvahaal@delfi.ee !