Kopli poolsaarel laiub seitsmel hektaril politsei- ja piirivalveameti üks suuremaid ja keerulisemaid objekte. See on kodu PPA laevastikule, seal asuvad nii riiklikult tähtsad seiresüsteemid, vormiriiete keskladu ja PPA orkestri prooviruumid kui ka päästeõppusteks sobiv helikopteri maandumisplats. Hiljuti koliti teenistuskoerte aedik territooriumilt Ädala tänavale ja logistikabüroo 60 töötajat saadeti tööle Pärnu maanteele PPA peamajja.

Nüüd aga küpseb PPA-s plaan mastaapsest kompleksist vabaneda, sest kinnistu on suuresti kasutuskõlbmatuks muutunud. „Hoiame hinge kinni, et mõne suurema sügistormiga sadama lainemurdja ja muul päris ära ei laguneks,” tunnistab PPA peadirektori asetäitja Tauno Tuisk. „Tänaseks on mõlemad varisemisohtlikud ja tegelikult hakanud juba ka sisse langema.”

Igalt poolt vaatab vastu trööstitu, kunagisele Nõukogude Liidu piirivalvebrigaadi staabile sobilik „arhitektuur”, kuid Tuisk laiutab käsi: raha ei ole. Raha ei ole isegi sisse kukkunud katusega hoonete lammutamiseks, rääkimata veel püsti seisvate kordategemisest. Raha ei ole ka vette korraliku lainemurdja ehitamiseks. PPA kavatseb järgmiste aastate jooksul Süsta tänava kompleksist esialgu poole maha müüa. Müügist teenitava 4,8 miljoni euroga rahastatakse PPA laevastiku kolimist poolsaare teisele küljele.