Kolesnikov sattus Venemaa presidendi Vladimir Putini põlu alla paar aastat tagasi kui avalikustas, kuidas Kreml rahastas lojaalsete ärimeeste kaudu varjatult Musta mere äärde suurejoonelise, sadu miljoneid dollareid maksma läinud lossi ehitamist, mille tegelikuks kasutajaks pidi saama tollal ajutiselt peaministrina töötanud Putin.

Just sellest, "väikeseks Versailles' lossiks" nimetatud paleest rääkis Sergei Kolesnikov dokumentaalfilmis ning kohtumine ajakirjanikuga toimus Tallinnas. Ärimehe sõnul on ta aidanud Putinil mitmesaja miljoni dollari võrra rikkamaks saada temaga koos äri ajades, kuid sõprusest lahti öeldes sai ta presidendilt isiklikult tapmisähvarduse. 

Lossi lasi Putin ehitada aga Musta mere äärsesse kuurortlinna Gelendžikisse, kus 15 000 ruutmeetri suurune palee on äärmiselt turvatud ning luksuslikud marmorist ja kuldkaunistustega ehitised on avalikkuse eest  hästi varjatud. Küll aga on Kolesnikov kokku arvutanud palee maksumuse, milleks võib olla pöörane summa - miljard dollarit.

Sergei Kolesnikov koos elukaaslase Tatjana Filippovaga on peamiseks rahastajaks Eestis tegutsevale kiirlaenuärile BestCredit ning väidetavalt aitab Kolesnikov rahastada Tallinnast ka Putini-vastase opositsiooni tegevust.

Ehitajad tegid suursugusest Putini lossist ka ehitamise ajal fotosid, mida saab näha SIIT.