Kohtus tuli ilmsiks, et Eesti Talleksile kuulunud AS-i Haabersti Perespordikeskus, mis haldas tuntud spordiklubi Arigato, raamatupidamisdokumendid olid korrast ära: dokumente vormistati tagantjärele ning paljud maksedokumendid puudusid, mistõttu ei saa ka kedagi personaalselt süüdistada ning kahju välja nõuda.

Enda sõnul kindla töökohata Pertelson kinnitas, et sai süüdistusest aru, kuid ennast süüdi ei tunnistanud. Süüdi ei tunnistanud end ka Margus Dintšenko.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas AS-i Haabersti Perespordikeskus endistele juhatuse liikmetele Indrek Pertelsonile ja Margus Dintšenkole süüdistuse pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmises, raamatupidamise korraldamise nõuete teadvas rikkumises ja aktsionäride üldkoosoleku ettenähtud korras kokku kutsumata jätmises. Pertelson sai süüdistuse ka ärikeelu rikkumises.

Süüdistuse järgi oli ettevõte püsivalt maksejõuetu juba hiljemalt 31. detsembril 2007. aastal, mil aktsiakapital oli negatiivne ning juhatuse liikmed oleksid pidanud seaduse nõuete kohaselt kutsuma kokku aktsionäride erakorralise üldkoosoleku ja esitama kohtule pankrotiavalduse hiljemalt 20. jaanuariks 2008.

Pankrot kuulutati välja aga alles 27. augustil 2008. aastal ja seda võlausaldajate pankrotiavalduste alusel. Kriminaalmenetluses kogutud andmetel oli Haabersti Perespordikeskuse puhaskahjum 2008. aasta esimesel poolaastal 15,9 miljonit krooni, mida oleks pankrotiavalduse õigeaegse esitamise korral olnud võimalik vältida.

Samuti polnud süüdistuse järgi ettevõtte raamatupidamine nõuetekohaselt korraldatud ja Pertelson poleks tohtinud tegutseda äriühingu juhatuse liikmena ajal, kui tema suhtes käis füüsilise isiku pankrotimenetlus.

Advokaat Raul Palmaru pidas osasid tõendeid ebaseaduslikeks ning kahte ekspertiisiakti ebakvaliteetseks, mistõttu neid ei tohiks tõenditena arvesse võtta.Spordiklubi Arigato oli Indrek Pertelsoni äriprojekt, mida rahastas tema pikaajaline sponsor Eesti  Talleks. Ettevõte hindab oma kahju suuruseks 3-3,5 miljonit eurot.

Indrek Pertelson ise süüdistuse kohta selgitusi ei andnud. "Meil pole mitte midagi rääkida," oli Pertelson veendunud.

Kohtupidamine jätkub 28. veebruarini.