„Kui juuli reisijate arv oli nii Saaremaa kui Hiiumaa liinil absoluutne rekord, siis kaubavedude kasvus tegid hiidlased juulis saarlastele silmad ette. Valdavalt tuli Hiiumaa liinil kasv metsavedudest, mis näitab, et lisaks turismile on suvel ka muu majandustegevus saarel vilgas,” ütles TS Laevad juht Jaak Kaabel.

TS Laevad vedas Rohuküla-Heltermaa liinil juulis 7 300 veokit ja haagist, mida on 45 protsenti rohkem kui mullu samal kuul. Seitsme kuu kokkuvõttes kasvasid kaubaveod Hiiumaa ja mandri vahel 22 protsenti 35 700 veoki ja haagiseni.

Virtsu-Kuivastu liinil liikus juulis 20 100 veokit ja haagist, võrreldes eelmise aasta juuliga on seda 21 protsenti rohkem. Seitsme kuu kokkuvõttes kasvas liinil kaubavedu üheksa protsenti 104 300 veoki ja haagiseni.

Kokku liikus suursaarte ja mandri vahel juulis 152 700 sõidukit, seal hulgas bussid, jalgrattad, mootorrattad, sõiduautod. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on seda kuus protsenti rohkem. Seitsme kuu kokkuvõttes vedas TS Laevad kahel liinil kokku 572 400 sõidukit, mida on pea kolm protsenti rohkem kui mullu samal perioodil.