Tallinna linna üheks tuiksooneks on kahtlemata paik, kus Narva maanteelt keerab Pirita teele. Hommikuti ja õhtuti on see üks tihedama liiklusega kante. Siin kohtuvad lasnamäelased ja Pirita ning Viimsi inimesed. Lähedal asub Lauluväljak. Enne seda on aga poolsaareke, mis jääb Pirita tee ja Narva maantee vahele. Osa sellest kuulub riigile, täpsemalt kaitseministeeriumile. Seal, uhkes ja renoveeritud vanas suvemõisas, asub kaitseliidu Tallinna maleva staabihoone. Ülejäänud ala on aga suures osas võssa kasvanud. Seal asub ka mitu kolemaja.

Poolsaarest suur osa kuulub linnale - seal asub ajalooline Fahle park. Park on see aga vaid nimetuse poolest. Ju ootab see Reidi tee ja kogu selle ristmiku lahendust, et sellest asja saaks. Praegu on seal võsa ja üks väga inetu hütt. Võib vaid eeldada, et linn on seal aja jooksul "majutanud" mitmeid asotsiaale ning narkomaane.

Lagunev või konserveeritud kinnisvara Kadriorus, Narva maantee 77a/79a

„Fahle aias asuv Narva mnt 79a hoone on põlenud, kuid tegu pole mälestisega ning selle saatus antud juhul on paraku lammutamine. Hoonele koostati ajalooline õiend, kus muuhulgas ka väärtuslikud detailid said kaardistatud," kommenteeris Tallinna linna muinsuskaitse osakonna eeslinnade peaspetsialist Maarja Ruut. Loodetavasti saab tulevikus korda ka Fahle aed ise.

Lagunev või konserveeritud kinnisvara Kadriorus, Narva maantee 77a/79a

Kütusefirma ootab

Poolsaare päris tipus on juba 1998. aastast krunt kütusefirmal Circle K. Ka see krunt on võssa kasvanud. Hooneid sellel ei asu, kuid kehtiv detailplaneering on olemas. Sinna võib kütusefirma rajada kuni 4-korruselise ärihoone. Circle K turundusjuht Diana Veigel ütleb, et ehitamiseks ei ole aeg siiani küps. Kütusefirma ootab, milliseks kujuneb lähiaastatel kogu Russalka ristmiku logistika. „Ootame ära Reidi tee valmimise ja pärast uuenenud piirkonna liiklusskeemi valmimist otsustame, kuidas kinnisasjaga edasi toimida."

Mis maja see veel on?

Lagunev või konserveeritud kinnisvara Kadriorus, Narva mnt 79

Piirkonnas asub aga veel üks väga huvitav hoone, otse Narva maantee ääres. See on ehk piirkonna enim silma torkavam maja. Kindlasti on mitmed Lauluväljakul kontsertidel käinud inimesed mõelnud, et mis maja see veel on - kulunud ilmega ja täis soditud. Paljud on seda kahtlemata kasutanud urineerimise ja/või fekaali poetamise kohana.

See maja kuulub kaitseliidule. Kaitseliidu peastaabi avalike suhete osakonna ülem major Tanel Rütman selgitab, et tegemist on neile kuuluva vallasvaraga ja see külgneb Narva mnt 81 krundiga, kus asub eelnimetatud ilus staabihoone.

Rütmani sõnul soovib kaitseliit maa riigi omandisse jätmist ning ootab juba septembrikuus linnavalitsuse seisukohta, mida edasi peab tegema. Nad soovivad kaks kinnistut liita, et liidetud suuremal krundil saaks arendustegevust jätkata. Seega võib kolemaja juba mõne aja pärast olla ajalugu.

Lagunev või konserveeritud kinnisvara Kadriorus, Narva mnt 79

Tulevik: Üks kolemaja kaob, Fahle park ja Circkle K krunt ootavad Reidi teed.