Mõlemaid said ses kuriteos kahtlustuse, üks väidetavasti võttis altkäemaksu ja teine väidetavasti andis altkäemaksu.

Eno Saar jäi vahetult pärast Tallinna Sadama endiste juhatuse liikmete kongipistmist silma ka sellega, et proovis kiiresti oma varast vabaneda.
Äriregistrist selgub, et mullu septembri algusest oli varem Eno Saarele kuulunud DDP Est OÜ osanikeks saanud Sander Saar ja Signe Saar.

Ka ühe Eno Saarele kuuluva korteri ja abikaasaga ühiselt kuuluva kolme korteri ja ühe krundi juures oli kinnistusregistrisse 1. septembril, viis päeva pärast Tallinna Sadama juhatuse kinnipidamist, ilmunud notari märge kinnistamisavalduse registreerimise kohta ja viide kinnistamisavaldusele hoiatas, et menetlus oli lõpetamata ja kinnistusraamatusse võis osa kandeid olla tegemata.

Eno Saarest sai 2001. aasta suvel Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti ühisveonduse juht. Valdkonna eest vastutavaks abilinnapeaks oli tollal Toivo Ninnas, praegune HTG Investi nõukogu esimees.

Kaks aastat hiljem kinnitas linnavalitsus Saare transpordi- ja keskkonnaameti juhatajaks. 2006. alguses tuli tal sellelt kohalt lahkuda ametnikele makstud suurte preemiate tõttu.