Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul on tänavusel, 17. oktoobrini kestva kruiisihooaja jooksul Tallinnasse kokku oodata 281 kruiisilaeva külastust, mis toovad meie pealinnaga tutvuma ligikaudu 480 000 inimest.

12 laeva külastavad Tallinna esmakordselt. Kaljuranna sõnul on tänavused suurimad laevad 330 meetri pikkused Regal Princess ja Britannia, mida teenindatakse aasta tagasi avatud ja spetsiaalselt väga pikkade kruiisilaevade jaoks ehitatud kruiisikail. Ära märkimist väärib ilmselt ka Disney Cruises laev Disney Magic, mis on eelkõige lastele ja peredele suunatud. Disney laevad seilavad Läänemerel suhteliselt harva, viimati aastal 2010.

Üheaegselt suudab Tallinn Kaljuranna kinnitusel vastu võtta 6-7 kruiisilaeva.

Tallinna Sadamast saab ka sel kruiisihooajal pööringu sadam ehk kruiiside algus-ja lõpp-punkt. Hispaania kruiisifirma Pullmantur vahetab Tallinnas oma laeva Empress reisijaid kolm korda.
Tallinna Sadama poolt opereeritavas Saaremaa sadamas saab kruiisihooaeg alguse 16.mail. Saaremaale on sel aastal oodata 6 kruiisilaeva külastust ligikaudu 3 500 kruiisireisijaga.

Järgmine kruiisilaev saabub Eestisse juba 7. mail.