Esitlusel võtavad sõna riigikogu aseesimees Enn Eesmaa, Eesti Panga president Ardo Hansson, mündi kujundaja Jaan Meristo ja Eesti Sõjamuuseumi direktori asetäitja Toomas Hiio.

Esitluse toimumine 26. juunil ei ole juhuslik. See kuupäev on oluline verstapost Eesti iseseisvumise teel. Täpselt sada aastat tagasi ilmus Tallinna Teatajas määrus, mis sätestas Eestimaa Kubermangu Ajutise Maanõukogu ehk maapäeva valimise korra, olulised kuupäevad ja muud üksikasjad.

Selle ajaloolise sündmuse tähistamiseks on esitlusele oodatud ka noored, kes kandideerivad EV100 Noorte Maapäeva saadikuteks. Noored kogunevad sel päeval esmakordselt, et alustada ettevalmistusi 28. novembril toimuvaks suursündmuseks – Noorte Maapäevaks, mil kaasaegses võtmes taaselustatakse maapäeva kõrgemaks võimuks kuulutamine.

Erikujundusega 2eurone münt tuleb käibele 26. juunil ja kehtib maksevahendina kogu euroalal. Kokku vermiti 1,5 miljonit münti. 2eurosega mündikaarte on 10 000 ja üks kaart maksab 7 eurot. Eesti Panga e-poest on võimalik münte ja mündikaarte osta alates 26. juuni kella 14-st ja muuseumipoes alates 27. juunist