Alibaba teeb täna rekordilise vallaliste ostupüha (Singles Day – ing k) tulemuse, kirjutab CNBC. Päev algas juba väga tugevalt. Esimene miljard käivet saadi kätte 1 minuti ja 25 sekundi möödudes. Tunniga oli kaupu müüdud juba 10 miljardi dollari eest, mis on 5 minutit kiiremini, kui mullu.

Hiina e-kaubandushiiu Alibaba traditsiooniline ostupüha on pidu ka ettevõtte enda jaoks. Peo lõid südaööl käima sellised kuulsused nagu Miranda Kerr ja Mariah Carey, ürituselt astus läbi ka Alibaba juht Jack Ma.

Meediaväljaanded jälgivad kogu päeva müüginumbrite muutust Shanghais püsti pandud suurtel ekraanidel. Päeva kogukäive ületas eelmise aasta rekordit, mis oli 25,3 miljardit dollarit, juba kella 17.34-ks kohaliku aja järgi. Päeva lõpuks löödi uus rekord, mis lõi enam kui 5 miljardit dollariga mullusest ja küündis 30,8 miljardini.

Tegemist on Alibaba algatatud ostupüha 10. aastapäevaga. Vallaliste ostupüha kõrval kutsutakse seda sel aastal ka Topelt 11 ostupäevaks, kuna see toimub 11. novembril. 24 tunni jooksul pakub Alibaba tohutu suuri allahindlusi kõigil talle kuuluvatel ostuplatvormidel.

Tegemist on kõige suurema allahindluste päevaga maailmas. Käibelt jäävad sellele alla ka ükskõik millised USA ostupühad.

Hiinlaste ostupüha pakub hingetõmmet kõigile neile investoritele, kes kardavad USA ja Hiina kaubandussõja mõju oma investeeringutele. Ka Alibaba enda aktsiahind on aastaga langenud 16%, kuna USA investorite huvi Hiina tehnoloogiaettevõtete vastu on jahenenud.

CNN Money teatel ütles Alibaba asutaja Jack Ma lõppeva nädala esmaspäeval Shanghais toimunud konverentsil, mida korraldas Hiina valitsus, et see kaubandussõda on kõige rumalam asi maailmas. Ma põhjendas, et kaubavahetuse eesmärk peaks olema rahu ja omavahelist suhtlust arendada.

Tema sõnul on ei peata ükski protektsionistlik poliitika vabakaubanduse võidukäiku.