Tartu ülikooli bioloogias cum laude lõpetanud Kersti Kaljulaid on viimased 12 aastat töötanud Eestist eemal. Sellest hoolimata on tema sidemed kodumaaga tugevad ja mitmekülgsed. Tema karjäär on arenenud majandussektoris, tal on majanduskõrgharidus – ärijuhtimise eriala Tartu ülikoolist.

Ent pärast Tallinna 44. keskkooli lõpetamist õppis Kaljulaid hoopis Tartu ülikooli loodusteaduskonnas geneetikat. Miks ei saanud Kaljulaiust teadlast, vaid hoopis majandusinimene? "Ses mõttes olen puhtalt majanduspõgenik, et bioloogiale ja teadusele kauemaks truuks ei jäänud," tunnistas ta LP-le antud intervjuus.

1992. aastal polnud geneetiku elu sugugi kerge, noore teadlase sissetulek oli 200 krooni kuus. "Võib-olla ainus tingimus või piiraja, mis ma tol ajal endale seadsin, oli see, et pean teenima vähemalt kolm keskmist palka: üks endale ja üks kummalegi lapsele. Selline oli mu arusaam ja siht, sest ega ma väga õnnelik ju ei olnud, et ei saanud teadust edasi teha. Polnud mõtet tulla teadusest ära, et elada ainult natuke paremini. Tahtsin märgatavat vahet," rääkis Kersti samas usutluses.

Elu läks aga nii, et juba üle kümne aasta töötab Euroopa Kontrollikojas. Kuna Euroopa audiitorid saavad küllaltki kõrget palka, siis on Kaljulaid ajapikku ka erinevat kinnisvara soetanud.

Kaljulaidil on Tallinnas neli ja Vääna-Jõesuus üks kinnistu. Tallinnas, Nõmme piiril, Mäepealse tänaval on Kaljulaidil kaks korterit - 68,3m2 ja 64m2 - ja Külmallika tänaval on tema nimel vanaldane majake. Selles elab Kaljulaidi ema. Mustamäe lõpus, Keskuse tänaval omab Kersti veel üht korterit. See on 59,4m2 suurune.

Vääna-Jõesuu külas Terra teel asub Kaljulaidi 1960m2 kinnistu. Mäepealse tänavale ostetud korterid on soetatud hüpoteegita.

Muu vara seas on Kaljulaidil tänavu aprillist pisike osalus osaühingus Regio.