2015. aastal aasta advokaadi tiitli saanud Küllike Namm on Advokaadibüroo Küllike Namm ainuomanik. Ettevõte omab tütarfirmana Lai 9 OÜ-d, mil on omakorda kortereid Tallinna vanalinnas. Nammi firma on osa korteritest juba müünud, kuid mitme miljoni eest vara on veel müügis.

Teiste müügis olevate korterite seas on ka maja kalleim, 1 250 000 eurot maksev 207,4-ruutmeertine kroonijuveel. Kokku on täna aktiivses müügis kuus Lai 9 OÜ-le kuuluvat pinda. Hinnatasemelt on seal 400 000-, 525 000-, 550 000-, 590 000- ja 675 000-eurosed korterid. Kokku on kogu aktiivses müügis oleva vara väärtus 3,99 miljonit eurot.

Nammi büroole kuuluv firma on juba müünud kaheksa korterit ning varasalves on veel kaks suuremat pinda, üks väiksem ning üks mitteeluruum.

Mida müüakse?

Lai 9 näol on tegemist aadlielamuga, mil nimeks Engelhardti Maja

Lai 9 hoone on üks vormipuhtamaid neorenessanss-stiilis ehitisi Tallinnas, mille vanemad konstruktsioonid pärinevad keskajast. 14. sajandi alguses oli kinnistul puithoonestus - elumaja ja hobusetall, mis 15. sajandil asendati suure paekivielamu, aidahoone ja väikemajaga - selline hoonestus püsis kuni 18. sajandi lõpuni.

Varasem kujutis Lai 9 fassaadist pärineb aastast 1825, kus hoonel on varaklassitsistlik ilme - kahekorruseline, madala mezzaninokorruse, kõrge kelpkatuse ja keskrisaliidi laiuse rõduga aadlielamu sarnanes naabermajaga Lai 5 (täna Nukuteater). Koos teiste elegantsete klassitsistlike naabermajadega andsid need hooned 19. sajandi Laia tänava ülaosale moodsa ja suurlinliku ilme.

Lai 9 tänavapoolse maja tänapäevast ilmet seostatakse omanikevahetusega aastal 1791, mil kinnistu läks Stackelbergide suguvõsa valdusesse ja see kuulus neile kuni riigistamiseni 1940.

Hoone radikaalse kosmeetilise uuenduse arhitektiks sai baltisaksa päritolu Alexander Rudolf von Engelhardt. Laia tänava poolse fassaadi uus arhitektuurne lahendus lähtub Firenze Palazzo Strozzi eeskujust - fassaadi kujundavad krohvrustika, ümarkaarsed aknad ning räästajoone konsoolkarniisi ilmestavad astmikfrontoon ja vapitahvlit hoidvad greifid.

Järgnevalt mõned fotod erinevatest Nammi müüdavatest korteritest

Esmalt kõige kallim, 1 250 000-eurone korter, mis on ainsana ka sisustatud.



Siit saab näha rohkem pilte ja tutvustavat juttu kõige kallima korteri kohta.

"Odavamad" korterid





Küllike Nammi värvikad kliendid

„Ta astus ülikooli 18-aastaselt, abiellus aasta pärast ja veel aastake hiljem sai lapse. Pisitütre kõrvalt lõpetas ta Tartu ülikooli õigusteaduskonna parimate tulemustega ehk cum laude. Nüüd kuulub talle Rakvere peaväljaku ääres asuv Lääne-Virumaa suurim advokaadibüroo, mille filiaalid paiknevad Tartus Raekoja platsis ja Tallinnas ühe Tornimäe kaksiktorni 28. korrusel. Tal on kaks täiskasvanud last ja ta on teist korda abielus. Ta elab koos abikaasaga Rakvere külje all suures majas ning sõidab ringi lumivalge BMW maasturiga. Ja see pole veel kõik. Eesti advokatuur valis ta kutsetegevuse kategoorias 2015. aasta kõige silmapaistvamaks advokaadiks," kirjeldati teda Eesti Päevalehe nädalalõpulehes LP avaldatud artiklis. Loe seda siit.

Küllike Nammi nimi käib läbi paljude skandaalsete ja meediahuvi pälvinud kohtuprotsesside kajastustest. Väidetavat Ida-Viru allilmabossi Vassili Satšukki kaitses Namm tapmissüüdistuses ja too mõisteti õigeks. Liiklusmõrvaril Mikk Segeril aitas ta lahti saada ülisuurest kahjutasunõudest. Lääne-Viru tuntuima ärimehe Oleg Grossi rallisõitjast poja Georg Grossi tõi ta välja nooruspõlve pahandustest. Väidetavalt äripartneri mõrva tellinud Andrus Sukles mõisteti Nammi kaitsetaktika tulemusel kohtus õigeks. Pika loetelu lõpus troonib meedias Eesti allilmapealikuks tituleeritud Assar Pauluse kõmuline protsess, kus Küllike Namm kaitseb peategelast ennast.

„Ma ei heitu, kui mind maffiaadvokaadiks kutsutakse," ütleb hiljuti aasta advokaadi nimetusega pärjatud Küllike Namm LP-le.„Teen lihtsalt oma tööd."