Nad otsustasid 1940. aastal ehitatud majas remonti teha. Nad on seal elanud mõned aastad. Meespool armastab ise asjadele käed külge lüüa. Esimene ja teine korrus olid korda tehtud ning aeg oli keldri käes.

Esmalt pidid nad eemaldama tolmuse vahelae. Pärast esimese tüki eemaldamist nägi omanik väikest rohelist plekkkarpi. See oli seal selgelt väga kaua olnud.

Karbis hakkas esmalt silma Cleveland Plain Dealeri ajaleht, mis oli pärit 25. märtsist aastast 1951. Selle all oli aga midagi väärtuslikku.

Seal oli palju raha. Kõik rahatähed olid koduomakiku sõnul aastatest 1928 kuni 1934. Seal oli 23 000 dollari jagu rahatähti.

Aga lugu läheb veel paremaks.

Nädal aega hiljem olid emotsioonid taas vaibunud ning töö võis taas alata. Võib ette kujutada nende üllatust, kui lae alt tuli välja veel üks plekk-karp. See oli raskem kui esimene. Mis seal sees oli? Veel suur hunnik raha.

Pere konsulteeris advokaadiga ning nad said teada, et raha kuulub nüüd tõepoolest leidjatele. Kokku leiti niiviisi 45 000 dollarit.

Samas on nii mõnigi neist rahatähtedest piisavalt haruldsene, et selle väärtus on suurem nende nominaalväärtusest. Kümme rahatähte osutusidki juba 4 korda kallimateks.

Kuna pere otsustas raha panna pangaarvele ning nad andsid leiust ka avalikkusele teada, siis peavad nad maksma makse. Eks neil olekski olnud raske minna kohalikku restorani ja maksta 100-dollarilisega, mis pärineb 1920ndatest ning seejuures mitte silma torgata. Ülejäänud raha eest loodetakse ära maksta osa oma kodulaenust.

Vaata fotosid saagist siit.