Parima jätkusuutliku ettevõtte tiitel läks Lääne-Virumaa ettevõttele Palmse Mehaanikakoda, kes on žürii hinnangul näidanud jätkusuutlikku kasvu nii finantstulemuste kui ekspordimahu osas ning on andnud olulise panuse kohaliku elu edendamisse, olles ka suurim kohalik tööandja, teatas Rootsi Eksportnõukogu.

Aasta noorettevõtjaks valiti elektroonikadisainiettevõte Hedgehog OÜ juht ja asutaja Indrek Rebane.

Parimaks keskkonda panustajaks valiti KOKO arhitektid, kelle juhtimisel valmis Lennusadama küttesüsteemide rajamise projekt, mis on keskkonnasäästlik ja heaks näiteks kitsastes oludes innovatiivsete lahenduste leidmisest.

Parimaks ühiskonda panustavaks projektiks sai Rimi kaubandusketi algatus „Sinu tervise heaks“, mis ärgitab tarbijaid tegema tervisesõbralikumaid valikuid ning on eeskujuks ettevõttepoolse initsiatiiviga oma kliendi kaitsmisel ja informeerimisel, seda näiteks tubakatoodete ja energiajookide müügi piiramisega.

Rootsi Äriauhind 2012 võitjad kuulutati täna välja Tallinnas Vene teatris toimunud konverentsil.

Auhinnad anti välja neljas kategoorias: parim jätkusuutlikult kasvav ettevõte, parim keskkonda panustav projekt, parim noor ettevõtja ja parim ühiskonda panustav projekt.

Konkursile kandideeris sel aastal kokku rekordilised 76 ettevõtet.

Rootsi Äriauhind 2012 žüriisse kuulusid Rootsi suursaadik Eestis Jan Palmstierna, Swedbanki Eesti juht Priit Perens, Kristiina Sikk Rootsi Kaubanduskojast, Rein Leipalu Ragn-Sellsist ja Mantas Zalatorius Rootsi Eksportnõukogust.