Ühtlasi sulges Venezuela piiri Kolumbiaga 72 tunniks. Keskpanga andmetel moodustavad 100-bolivarised rahatähed ligi poole käibel olevast rahast.

President Nicolas Maduro põhjendas selliseid meetmeid vajadusega, et gängid lõpetaksid Venezuela rahatähtede kokku kuhjamise. Tema sõnul on gängide käes 300 miljardit bolivari sularaha, millest enamus on 100-bolivaristes rahatähtedes. Maduro sõnul on Kolumbia linnades Cucutas, Cartagenas, Maicaos ja Buaramangas terved laod täis 100-bolivariseid rahasid.

„Ma andsin korralduse sulgeda maismaapiiri, merepiiri ja lennuühendused, et neid välismaale viidud rahatähti ei saaks tagasi Venezuelasse tuua,“ rääkis ta televisioonis esinedes.

Sarnase teoga sai läinud kuul hakkama India, kus see tõi kaasa majanduses kaose.

Mustal turul kukkus üksi läinud kuul bolivari väärtus USA dollari vastu 55 protsenti, kuna Rahvusvaheline Valuutafond prognoosis, et tuleval aastal tuleb Venezuelas vähemalt 2000 protsendine hinnatõus.

Maduro süüdistas sularahapuuduses ja riigis valitsevas rekordilises inflatsioonis imperialistlike jõude, kes tahavad tema valitsust kukutada.

15. detsembril tulevad käibele uued rahatähed nimiväärtusega 500 kuni 20 000 bolivari, kirjutab BBC.