20. juuli 2010 - Vermitakse esimene Eesti euromünt

Eesti esimene euromünt vermiti teisipäeva 20. juuli hommikupoolikul Soome Rahapajas Vantaas.

"Masinad pandi käima täpselt kell 11.00. Töö käib ja kõik on korras," ütles Delfi majandusele Soomes müntide vermimise juuresviibinud Viljar Rääsk Eesti Panga avalike suhete büroost.


25. oktoober 2010 ja 2.nonember 2010 - Eesti eurod saabusid Tallinnasse Eesti panka

Tallinnasse jõudsid meil kasutusele tulevad eurod kahe suure rahaveoaktsiooniga Soomest laevaga. Rahavedu sulges liikluse Tallinnas kesklinnas.


4. november 2010 - eurokalkulaatorid saabusid Eestisse

Tallinnasse saabusid 561 000 eurokalkulaatorit, mis saadeti Eesti Posti poolt kõikidesse majapidamistesse. Hiinas toodetud kalkulaatorid arvutavad nii kroone eurodeks kui eurosid kroonideks.


5. november 2010 -  meediale tutvustati  euromüntide stardipaketti

Eestis tulid müügile euromüntide stardipaketid, nominaalväärtusega 200 krooni. Stardipakett oli mõeldud Eesti euromüntide tutvustamiseks ning kasutamiseks aasta esimestel päevadel. Stardipaketid osutusid populaarsemaks kui arvati ning müüdi läbi esimese nädalaga. Praegu on stardipakette võimalik leida veel vähestest Eesti Posti kontoritest.


16. detsember 2010 - Eurosid vedanud rahaauto jäi Tallinnas lumme kinni

Laikmaa tänaval Euroopa Komisjoni Eesti esinduse maja juures tee äärde kuhjatud hangede vahelt rahast raske sõiduk naljalt välja ei pääsenud. Kolonn seisis politseiautode vilkurite sähvides senikaua keset teed, kuni veok taas liikuma pääses. Igaks juhuks tuli ühest saateautost tänavale selleks ajaks ka automaadiga politseinik - vaatepilt, mida Eestis just tihti ei näe.


30 detsember 2010 - sularaha laetakse karmide tutvanõuete saatel rahaautomaatidesse

Detsembri eelviimasel päeval algas suuraktsioon eurorahade sularahaautomaatidesse laadimiseks. 24 tunni jooksul täidetakse uute eurosedelitega enam kui 800 automaati. Turvanõuded eurovedudel on karmimast karmimad.