Grupp lubab üle 57 aasta vanustel töötajatel vähendada töötundide arvu, kui nad tunnevad, et täiskohaga töö kahjustab nende tervist, kirjutas ananova.com.

Viimase pooleteise aasta jooksul on surma saanud 25 ettevõtte töötajat. Ettevõte on ajutiselt peatanud oma restruktureerimisplaanid.

France Telecomi esindaja ütles Sky Newsile, et arvestades antud sotsiaalset konteksti käivad läbirääkimised ametiühingute esindajatega tööstressi ja töötingimuste osas.

Paketi tingimused ei ole veel lõplikult paigas ning seetõttu on rakse hinnata selle lõplikku maksumust, kuid juhtide sõnul ulatub paketi väärtus umbkaudu ühe miljardi euroni (15,6 miljardit krooni).

Lisaks läbirääkimistele ametiühingutega korraldab ettevõte mitmeid foorumeid, kus ettevõtte töötajad annavad tagasisidet stressi ja töökorralduse kohta. Kõigil 102 000 grupi töötajail on palutud täita detsembri alguseks stressi ja töötingimusi puudutav küsimustik.

Riigi poolt osaliselt erastatud firma lasi aastatel 2006-2008 lahti 22 000 töötajat, mille järel avaldasid kehv juhtimine ning muutunud töökorraldus töötajatele talumatut survet.

Kõige viimane enesetapuohver oli 48-aastane insener, kes poos end kodus üles oktoobri alguses.

Enesetapjate seas oli muuhulgas naine, kes hüppas alla ettevõtte kontori aknast. Üks meestöötaja jäi aga ellu pärast seda, kui oli ühel koosolekul endale noaga kõhtu löönud.

Telekomi tegevjuht Didier Lombard on kirjeldanud enesetappe kui "põrgulikku spiraali", mis tuleb peatada.