Kodu turvalisuse kalkulaator sisaldab üle 40 küsimuse – olles kasutaja vastused saanud, analüüsib ta neid ning annab hinnangu elukoha praegusele turvalisuse astmele, teatas G4S.

Nõrkade kohtade selgumisel saab spetsiaalselt oma kodu tarvis kokku pandud ülevaatest lugeda asjatundjate soovitusi kodu turvalisemaks muutmiseks. Kalkulaatori loomise protsessi olid kaasatud ka kindlustusfirmade spetsialistid.

G4S Eesti valvedivisjoni direktori Margus Kolumbuse sõnul on kodu turvalisuse kalkulaatori idee juhtida selle kasutaja tähelepanu elupaiga turvalisuse kitsaskohtadele.

„Kodu valides, seda ehitades või remontides teeme oma valikuid eelkõige praktilist, visuaalset ja hinnaga seotud poolt silmas pidades. Turvalisuse peale mõtleme enamasti kas viimases järjekorras või siis, kui midagi on juba juhtunud,“ ütles Margus Kolumbus.

„Kui paljudel meist on kodus tulekustuti ning kui see ka on, kas pereliikmed teavad, kus ta asub ning kuidas seda kasutada? Turvakalkulaator paneb kasutaja peas tulukese põlema: mida saan oma kodu heaks teha, et perekonnal oleks seal turvaline. Üks võimalus selleks on näiteks koduvalve,“ lisas G4S Eesti valvedivisjoni direktor Margus Kolumbus.

Kuigi 70% peredest arvab, et koduvalve on tõhus vahend kodu kaitseks, kasutab seda Eestis vaid 7%. Vastupidiseks näiteks ning võrdluseks võib tuua Iirimaa, kus on valve all iga teine kodu ning pealinnas Dublinis lausa 71% kodudest.

Oma kodu turvalisust saab hinnata SIIN.