„Teine oluline põhjus on ka riigipoolne suhtumine gaasiturgu - kui Eestis otsustati kiirelt ja koheselt üle minna Euroopa Liidu nõutud balloonistandardile, siis Lätis on eraisikutele veel lubatud kasutada
harjumuspäraseid balloone. See on aga veel üks põhjus, miks vähemalt Lõuna-Eestis jätkavad paljud inimesed vanade gaasiballoonide kasutamist, tellides täitmise nüüd Lätist või Venemaalt," selgitas Allan Pohlak.

„Iseäranis kurvastav on asjaolu Venemaa puhul, kellega Eestil kehtib küll piirikontroll, ent kus inimesed käivad igapäevaselt Eestis keelatud balloone täitmas."

Tema sõnul on Reola Gaasi üks suurimaid edasimüüjaid Alexela Oil viidanud, et antud tendentsi on
näha ka tanklates. „Alexela Lõuna-Eestis asuvates tanklates langes esimeses kvartalis gaasiballoonide müük 20%. Tanklatöötajad kogevad iga päev, kuidas aina enam Eesti inimesi suundub piiri taha, et soetada sealt soodsamat kütust, gaasi ja muud," ütles Pohlak.

Tema hinnangul on väga oluline, et riik mõistaks ette võetavate aktsiisitõusude laiemat mõju. „Eesti inimesed on väga kiired oma tarbimisharjumusi muutma, kui naaberriigis mõni aktsiisikaup soodsamaks muutub. Uued aktsiisitõusud ainult toetavad Eesti ettevõtluskeskkonna halvenemist ning Läti jäämist Baltikumi kiireima majandus- ja palgakasvuga riigiks," nentis Allan Pohlak.

Alexela Group tütarettevõtte Reola Gaas käive oli I kvartalis 2,4 miljonit eurot. Suurima panuse käibe kasvu andis sisenemine torugaasi vabaturule.

„Käesolevast aastast alates toimib ka torugaasiturg elektriturule sarnaselt ning Reola Gaas on turu suurimate maagaasipakkujate seas," sõnas Reola Gaasi juhatuse liiga Allan Pohlak.