Kommenteerides Kiievi kavatsust viia gaasitüli Stockholmi arbitraaži, ütles Miller, et „Stockholmi kohus neid ei aita ja Stockholmi kohus neid ei päästa“.

Nimelt saatis Naftogaz 28. aprillil Gazpromile noodi ettepanekuga vaadata üle vaidlusalused küsimused, mis seoses 2009. aastal sõlmitud maagaasi ostu-müügilepinguga tekkinud on.
Ettepanek puudutab mitmeid olulisi lepingu sätteid, põhiküsimuseks gaasi hind. Jutt käib nii selle gaasi hinnast, mida Ukrainalt alates selle aasta 1. aprillist nõutakse, kui ka sellest hinnast, mida Ukraina eelmise perioodi eest maksma peab. Kiiev seab kahtluse alla võla suuruse, mille maksmist Gazprom nõuab.

Naftogas tegi Gazpromile ettepaneku lahendada erimeelsused läbirääkimiste teel, ja kui pooled ei peaks 30 päeva jooksul kokkuleppele jõudma, viiakse vaidlus Stockholmi arbitraaži.

Milleri hinnangul pole aga probleemid maksetega Vene gaasi eest mitte kahe majandusüksuse – Gazpromi ja Naftogazi – omavaheliste ärisuhete probleemid. „See on Ukraina majanduse probleem. Ukraina on pankrotis. (Украина — банкрот.),“ vahendas Gazpromi juhi sõnu Interfax.

Miller tõstatas ka Euroopa Vene gaasiga varustamise turvalisuse küsimuse läbi Ukraina. Siin mängib tema sõnul tähtsat rolli Ukraina vastutus olukorra eest. Miller märkis, et Gazprom samal ajal „teeb omalt poolt kõik, et Euroopa tarbijatel ei tekiks mingeid probleeme“.

Gazpromi juht lisas, et „kõik Ukrainast tulenevad transiidiriskid“ saab täielikult maha võtta alles pärast seda, kui tööd alustab South Stream. Teatavasti seati selle 2400 kilomeetri pikkuse Venemaalt Musta mere kaudu Bulgaariasse ja sealt Ukraina kaudu ELi kulgeva torujuhtme ehitus Krimmi sündmuste tõttu kahtluse alla. Gazprom on vaatamata sellele teatanud, et South Streami ehitus on graafikus.