Eesti Kõrgemat Kommertskooli (EBS) haldavale EBS Grupile ja Metro Aktivate OÜ-le kuuluv Genex Invest saab Tallinnas Harju 6 asuva kinnistu allrentnike valikusse sekkuda alles pärast 14. jaanuari 2017, teatasid EBS ja Genex Invest BNS-ile.

EBS-i rektoraadi liige Jan Andresoo sõnul omandas Genex Invest Harju 6 kinnistu koos kehtiva rendilepinguga ning rendilepingu kohaselt saab Tallinna Ärikeskuse AS kuni aastani 2017 kinnistu pindu välja rentida ükskõik kellele.

Andresoo lisas, et kuigi Genex Invest ei saa sõlmitavaid rendilepinguid kuni selle ajani kontrollida, otsivad ettevõtte omanikud jätkuvalt võimalusi selleks, et ärikeskuse hoones uus ööklubi tegevust ei alustaks.

Ööklubi X-Club avab Harju ärikeskuses pubi George Brownes'i all paiknevatel pindadel uksed veebruari lõpus, ütles teisipäeval BNS-ile X-Club tegevdirektor Aleksander Valov.

Valovi sõnul on 400-ruutmeetrisel pinnal paiknev eliitklubi mõeldud eelkõige Eesti jõukatele ärimeestele ja keskmisest rikkamatele turistidele, kes on huvitatud näiteks idamaistest ja topless naistantsijatest ning eksklusiivse sauna kasutamisest.

"Eestis pole seni kohta, kes pakuks kohalikele ärimeestele kompleksset meelelahutusvõimalust, kuhu kuuluksid näiteks saun ja idastiilis tantsud," lausus Valov.

Kuigi kavandatav ööklubi otse Eesti Kõrgemale Kommertskoolile ei kuulu, tekkis kolmapäeval osaliselt EBS-i omanikfirmale EBS Grupp kuuluval kinnistul klubi avamise suhtes elav diskussioon ka internetiportaalis Delfi.

Genex Invest omandas Harju ärikeskuse kinnistu mullu 28. septembril ja maksis Tallinna linnale selle eest 33,65 miljonit krooni.