Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus rõhutas, et Geoloogiakeskus on riigile oluliseks partneriks väga suure keskkonnamõjuga valdkonna arengute kujundamisel.

"Avalik huvi peab kaevandustegevuse kaalumisel olema selgelt väljendatud ja piisavalt kaitstud ning selleks peab riigil olema võimalus kasutada usaldusväärset infot ja ekspertiisi. Riigile kuuluv Geoloogiakeskus on selle rolli täitmiseks sobiv," ütles Pentus-Rosimannus.

Geoloogiakeskuse nõukogu esimehe Agnes Villmanni sõnul oodatakse juhi kandidaadilt maapõuevaldkonna head tundmist, turundus- ja arendustööga kursisolekut ning magistrikraadi olemasolu. Samuti on vajalik juhtimiskogemus, eesti ja inglise keele oskus ning organisatoorne võimekus.

"Juhi ülesandeks saab olema Geoloogiakeskusest kaasaegse, laia teenuste valikuga organisatsiooni ja Keskkonnaministeeriumile tugeva partneri kujundamine," selgitas Villmann.

Kandideerimiseks tuleb saata oma CV, motivatsioonikiri ning kuni kolmel lehel nägemus EGK arendamisest sise- ja välisturgudel lähima viie aasta jooksul hiljemalt 15. septembriks. Täpsemat infot kandideerimise kohta leiab aadressilt www.egk.ee.

Hea teada

Eesti Geoloogiakeskus OÜ on 1997. aastal asutatud Eesti Vabariigile kuuluv äriühing, mis tegutseb Keskkonnaministeeriumi valitsemisalas. Eesti Geoloogiakeskus OÜ (EGK) põhitegevusteks on Eesti maismaa ja akvatooriumi geoloogiline uurimine, vastava teabe kogumine, säilitamine ja väljastamine tellijale sobivas vormis.