Järgneb Gild Bankers pressiteade.

GILD Bankersi partnerid otsustasid sulgeda GILDi privaatpanganduse üksuse, mis pakkus kahe tegevusaasta jooksul peamiselt Eesti ja Leedu varakatele eraisikutele portfellihaldust ja nõustamisteenuseid, teatas GILD Bankers.

Vaatamata keerulisele tegevuskeskkonnale suutis GILDi privaatpangandus säilitada 2008. aastal ning 2009. aasta esimeses pooles täishalduses kliendiportfellides positiivse tootluse, kuid finantskriisist tingitud negatiivsed turuarengud muutsid raskeks ärisuuna edasise kasvatamise ning uute klientide kaasamise.

GILD Bankersi juhtivpartneri Rain Tamme sõnul tuleb keerulisel ajal teha raskeid valikuid: „Finantskriis hakkas meie uusimat ärisuunda mõjutama just siis, kui teenuse täiemahuliseks osutamiseks oli üles ehitatud vajalik infrastruktuur ning professionaalne meeskond. Uute klientide kaasamine muutus keerulisemaks, kuna meie sihtgrupp suunab täna oma vabu vahendeid mujale, näiteks oma ettevõtete kapitali tõstmisse jne.

GILDi partnerid tegid strateegilise otsuse privaatpanganduse suuna kokkutõmbamiseks käesoleva aasta alguses. Juunis otsustasid partnerid ärisuuna sulgeda ning nüüdseks on protsess lõpule viidud. Tänaseks on selge, et teenuse kvaliteedi hoidmiseks ja tõstmiseks oleks vaja veel suuremat meeskonda, kuid oleme otsustanud pühenduda oma kahele väljakujunenud ärisuunale. Meil on hea meel, et GILDi privaatpanganduse üksuses Eestis ja Leedus töötanud spetsialistid on osutunud nõutud töötajateks finantssektoris ka raskel ajal. Hindan kõrgelt üksuse juhi Martin Hendre professionaalsust ning väärt panust viimase kahe aasta jooksul.”

GILDi privaatpangandust juhtinud Martin Hendre lisab: „Olen väga rahul, et GILDis õnnestus edukalt nõustada mitmeid Baltikumis tegutsevaid investorgruppe nende varade taktikalise paigutuse ja globaalsetel aktsia- ja teistel väärtpaberiturgudel investeerimise osas. Usun, et eriti 2008. aastal suutsime klientidele pakkuda oodatud lisaväärtust nende varade väärtuse säilitamise ja kriisijärgsete kasvuvõimaluste tagamisel.” Hendre asub tööle Danske Capital Eesti AS-i, kus ta tegeles investeerimisvaldkonna juhtimisega enne GILDiga liitumist 2007. aastal.

GILD jätkab kahel ärisuunal, investeerimispangandus ja alternatiivsete fondide juhtimine, millega on tegeletud juba 1999. aastast.