Nimetatud õnnetusjuhtum on viimaste kuude jooksul üks suuremaid omataoliste hulgas ning Puidukoda sai märkimisväärseid kahjusid oma Karksis asuvatele tootmishoonetele, seadmetele ja majandustegevusele tervikuna. Samas võib 12. mai öösel alanud tulekahju Puidukoda hoonetes  pidada õnnelikuks õnnetuseks, sest ükski ettevõtte töötaja kannatada ei saanud.

„Meie hinnangul tegutsesid OÜ Puidukoda töötajad väga professionaalselt vahetult pärast tulekahju avastamist. Arvan, et antud õnnetuse ajal rakendatud tegevuskavad ja ettevõtte valmisolek võiks olla paljudele tootmisettevõtetele eeskujuks. Ettevõtte juhtkond on märkimisväärselt investeerinud tootmise ohutusse ja töötajate koolitamisse,“ ütles Raul Järve, Gjensidige Eesti filiaali juhataja.

„Kahjukäsitluses kaasasime mitmeid eksperte, kellega koostöös jõudsime kahjude hindamisega rahuldava tempoga ühele poole. Minu hinnangul on 3 kuuga hüvitise väljamaksmiseni jõudmine nii mahuka õnnetuse puhul hea tulemus. Kindlasti on siin märkimisväärne osa mõlema osapoole sihipärasel tegutsemisel,“ täiendas Järve.

Puidukoda OÜ juhatuse esimehe Enn Kinnase sõnul oli ettevõtte jaoks kõige olulisem kahjukäsitluse kiirus. „Kui tuua paralleele kalastamisega siis võib öelda, et meilt võeti osad õnged käest ära ajal, kui kala just võtma hakkas. Ehk siis tuleõnnetus tabas meid hooaja tipphetkel ja äärmiselt oluliseks muutus probleemi kiire ja efektiivne lahendamine. Kolm kuud on meie äris küll pikk aeg, kuid lahenduse leidmine oleks võinud aega võtta ka kaks aastat. Tänu heale koostööle professionaalsete kindlustustöötajate ja ekspertidega sujus kogu protsess edukalt ning jõudsime mõlemaid osapooli rahuldava lahenduseni väga kiiresti, arvestades ka kahju suurust,“ märkis Kinnas.

Kinnase sõnul sõlmis ettevõte kindlustajaga kompromisslepingu. „Tegime seda selleks, et saaksime võimalikult kiiresti keskenduda taas oma põhitegevusele ning ettevõtte jätkuvale arengule.Tulekahju tagajärgede likvideerimise ja hoonete ning seadmete taastamisega saame valmis hiljemalt järgmise, 2012. aasta kevadeks,“ sõnas Enn Kinnas.

Puidukoda OÜ on Lõuna-Eestis asuv 1997. aastal asutatud Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille põhitegevuseks on kõrgema lisandväärtusega okaspuu höövelmaterjali tootmine ning turustamine. Ettevõte ekspordib paljudesse Euroopa riikidesse aga ka näiteks Lõuna-Koreasse. Ettevõte pakub tööd rohkem kui 60-le töötajale.