Juuli algusest tõusis järsu kukkumise järel bitcoini hind enam kui 40 protsenti. Seejärel hakkas hind taas alla käima.

Goldman Sachsi investeerimisstrateegia juht Sharmin Mossavar-Rahmani hoiatas, et bitcoini ja teiste krüptorahade tõus jääb üürikseks.

„Me eeldame, et krüptorahade kukkumine jätkub, kuna nad ei täida ühtegi raha kolmest põhirollist,“ kirjutas ta juuli lõpus. „Krüptorahad ei ole vahetusvahendiks, nad ei ole mõõdupuuks ega ka väärtuse säilitamise vahendiks.“

USA suurpank Wells Fargo viis koos Gallupiga läbi küsitluse. Krüptoraha entusiastid loodavad, et ühel heal päeval muutuvad virtuaalrahad üleilmse maksesüsteemi alustalaks. Tulemus peaks mõjuma šokeerivalt.

Nendest küsitletud inimestest, kes on kuulnud bitcoinist, kõigest kaks protsenti omasid bitcoini ning 72 protsenti ei plaani kunagi digiraha osta.

Tulemustest selgus, et rikastest inimestest ehk nendest, kes teenisid aastas 90 000 dollarit või enam, vaid kolmel protsendil on bitcoine. Vähema rikkusega investoritest oli bitcoine vähem kui ühel protsendil vastanutest. Küsitlus toimus 7.-14. mail ja hõlmas 1921 USA investorit, kes olid 18 aastased või vanemad.