„See kukub tugevasti,“ ütles Goldman Sachsi Austraalia haru varahalduse tegevdirektor Katie Hudson. „Suured tootjad lisavad pakkumist kulutasemel 20 dollarit tonn, mis näitab, kui tundlik on turg.“

Metal Bulletini andmetel on 62% sisaldusega maagi hind madalaim alates 16. juulist. Esmaspäeval langes sellise sisaldusega rauamaagi hind 1,1%, 51,03 dollarile tonnist. Maak oli kõige odavam 8. juulil, makstes 44,59 dollarit tonnist.

Hiina terasetoodang väheneb. Rio Tinto Group ja Vale teatasid oktoobris pakkumise suurendamisest.

Kuna Hiinas on palju raha kaotavaid terasesulatajaid prognoosis Shanghai Baosteel Groupi juht Xu Lejiang, et Hiinas võib terase tootmine väheneda 20%.

„Meie rauamaagi hinna vaade on ettevaatlikum, kuna muretseme kasvava pakkumise ja aina tagasihoidlikuma nõudlusega keskkonna pärast,“ ütles Hudson. Panga rauamaagi pikaajaline hinnaprognoos on 50 dollarit tonn.

Citigroup prognoosis, et rauamaagi hind võib kukkuda tuleva aasta esimesel poolaastal alla 40 dollari tonnist, sest pakkumine kasvab ja terase tootmine väheneb.

Suured rauamaagi kaevandajad kasvatavad toodangut, lootes viia keskmist kulu alla. BHP Billitoni kvartali toodang kasvas 7%, 61,3 miljonile tonnile. Brasiilia Vale teatas, et nad tootsid rekordilised 88,2 miljonit tonni rauamaaki. Kolmanda kvartali toodang kasvas 12%.