Goldman Sachs lõi eraisikutele mõeldud internetipanga GS Banki, kus puudub hoiusemiinimum. Siiski kui kahe kuu jooksul kontole midagi ei laeku, siis konto suletakse.

Goldman Sachs maksab säästuhoiustele tavatult kõrget intressi – 1,05%, mis on terve protsendipunkti võrra konkurentidest kõrgem intressitase ja seda juba esimeselt hoiustatud dollarilt.

Goldman Sachsi strateegiamuutuse tõi GE Capitali internatipanganduse üksuse ost. Pank soovib saavutada hajutatumat kliendibaasi ja usaldusväärsemaid tuluallikaid.

Erinevalt teistest viiest USA suurpangast nagu JPMorgan Chase või Wells Fargo ei ole Goldman Sachsil kunagi olnud tarbijapanganduse kundesid. Pank on pigem eraisikute poolelt tuntud priviligeeritute ja rikaste eraisikute panganna, kirjutab NBC News.

TNS Global uuringu kohaselt on internetipangad ainus panganduse alajaotus, kus on kümne aasta jooksul kogetud jätkusuutliku kasvu.

„See muudab pangandusmaastiku,“ ütles Bankrate analüütik Greg McBride. „Goldman Sachsile on see efektiivne moodus hoiusekulude alandamiseks ja raha hankimise allikate hajutamiseks.“