Galvani Bioelectronics hakkab tegutsema GSK Londoni lähedal asuvas uurimiskeskuses ning Google’i San Francisco teaduskeskuses. Mõlemad pooled paigutavad sellesse kokku 715,12 miljoni dollari suuruse investeeringu. Ettevõtte osalusest 55% kuulub GSK-le ja 45% Google’i teadusosakonnale Verily Life Sciences, vahendab CNBC. Algselt asub Galvani Bioelectronicsis tööle kõigest 30 teadlast, inseneri ja arsti.

Galvani Bioelectronics hakkab tootma imeväikseid kehasse paigaldatavaid seadmeid, mis suunavad närvide elektrisignaale. Seadme eesmärgiks on kohandada paljude haiguste puhul esinevaid ebakorrapäraseid või segatud impulsse. GlaxoSmithKline’i väitel on nende abil võimalik ravi kroonilisi haigusi nagu diabeet, artriit ja astma.

Elektriimpulsside kasutamine haiguste ravis pole tegelikult üldse nii ulmeline kui esmalt tunduda võib. Sel põhimõttel töötavad näiteks südamerütmihoidjad ning tänapäeval aina tavalisemaks muutuvad ajustimulaatorid, millega ravitakse Parkinsoni tõbe, tõsist depressiooni ja teatavaid neuroloogilisi liikumishäireid. Uudne on aga Galvani Bioelectricsi seadmete väiksus, mis võimaldab neil töötada rakutasandil, et panna rakke näiteks insuliini eraldama.

Verily Life Sciences – üks Google’i paljudest katsetest laiendada oma tegevust otsingumootoritest kaugemale – tegeleb juba praegu mitmete tähelepanuväärsete projektidega. Näiteks töötatakse koostöös Šveitsi ravimitöötja Novartisega välja nutikat kontaktläätse, millel on diabeedi jälgimiseks sisse ehitatud glükoosiandur.