1. aprill algas Austraalias ning kohe hommikul tutvustas ettevõte seal „Gmail Mic Dropi" ehk „mikrikukutajat". Selleks oli loodud spetsiaalne saatmisnupp, mis pandi tavapärase „send" nupu kõrvale. Halb mõte. Paljud inimesed vajutasid seda kogemata ka siis, kui neil tegelikult oli soov saata tõsise sisuga kirju.

Üks kasutaja kirjutas ettevõtte Gmaili foorumisse nii: „Tänu mikrikukutajale kaotasin ma töö. Ma olen ajakirjanik ja mul oli tähtaeg kukkumas. Saatsin oma artikli bossile ja ei saanud mingit tagasisidet. Ma olin kogemata saatnud selle naljakirja. Aga mul oleks tulnud sisse viia parandusi ja ma ei saanud kirja vastu. Mu boss ei mõistnud ka mikrikukutaja nalja ja arvas, et ma naeran tema üle. Ma ärkasin just ja olin saanud väga kurja häälsõnumi."

Teine inimene kirjeldas, kuidas ta saatis väga olulise kirja 30 inimesele ja kasutas sama nuppu. Ta küsis foorumis, kas ta saab kuidagi selle kirja tagasi kutsuda.

Google teatas kiiresti, et eemaldas nupu ning vabandas, öeldes, et selle aasta aprillinali osutus mõruks pilliks ja tõi kaasa rohkem peavalu kui nalja. „Me vabandame siiralt."

Veebiarendaja Andy Baio hakkas kokku koguma juhtumeid seoses "mikrikukutajaga".