Google maksis 2011. aastal Suurbritannias ettevõtte tulumaksu ainult 3,4 miljonit naela, kuigi firma käive oli umbes 2,5 miljardit naela.

Google juhatuse esimehe Schmidti sõnul aga kompenseerib väiksemat makstud summat firma roll Briti e-kaubandussektori arendamisel, mida tuleks tema sõnul maksustamisel arvestada. Schmidti sõnul peaks riik hoopis tänulik olema, et Google on aidanud suuresti kaasa Suurbritannia majanduslikule arengule.

Google'i väikese maksumaksmise tõi esile Briti konservatiivist parlamendiliige Charlie Elphicke.

Schmidt ütles aga BBC Radio 4-le, et kuna Google on aidanud kaasa riigi majanduskasvule ning andnud tööd 2000 inimesele ja investeerinud suuri summasid Suurbritanniasse, peaks neid kõiki eelnevaid asju tulumaksu arvestamisel arvesse võtma.

"Mis puutub meie maksumaksmisse, siis on see seadustega täielikult kooskõlas ning kui seadus peaks muutuma, teeme ka meie vastavad muudatused, kuid seniks jääme oma „liistude“ juurde,“ ütles Schmidt BBC raadiole.

Ka Briti riigikontrollikomitee esinaine Margaret Hodge on varemalt Google juhatuse esimehele öelnud, et firmat ei süüdistata ebaseaduslikkuses, vaid moraalituses.