Üleskutsega suurendatakse poliitilist survet Euroopa Komisjonile, et viimane tehnoloogiahiiu suhtes kas konkurentsiseaduste rikkumise uurimise või ettevõtte mõjuvõimu kärpivate seaduste kaudu rangema seisukoha võtaks.

Financial Timesi käsutuses olevas Euroopa Parlamendi esildise mustandis seisab, et Google domineerimise lõpetamise ühe võimaliku lahendusena nähakse ettevõtte otsingumootorite eraldamist teistest kommertsteenustest. Plaani toetavad parlamendi kaks peamist poliitilist blokki: Euroopa Rahvapartei ja Sotsialistid.

Majandusleht kirjutab, et USA suurettevõttele päitsete pähepaneku ja äritegevuse lahutamise teemaline hääletus on Euroopa Parlamendis väga haruldane samm ning peegeldab selgelt selle aasta jooksul toimunud Saksamaa poliitikute Google vastu pöördumist. Saksamaa paremtsentristlikud ning vasaktsentristlikud poliitikud on peamised kava vedavad jõud ning Saksamaa korporatsioonid meediagruppidest telekommunikatsioonifirmadeni on ka kõige häälekamad Google’i kriitikud.

Google keeldus majanduslehele teemat kommenteerimast. Kuid ajalehele teadaolevalt on ettevõtte juhid üleskutse poliitilisest olemusest raevunud. Tehnoloogiahiiu juhid said sellest kavandatavast dokumendist aimu alles mõned päevad tagasi, kui üks parlamendisaadik küsis ettevõttelt plaanitava ettepaneku mõju osas arvamust.

Pöördumise lõplik tekst lepitakse parlamendis kokku uue nädala alguses ning hääletus peaks toimuma neljapäeval.