Sellise avalduse tegi Grenspan, kes on alati olnud tuntud kui finantssektori üle rakendatava riigikontrolli äge vastane, oma intervjuus mõjukale ärilehele The Financial Times.

Greenspani hinnangul oleks riigistamine üks kõige enam vastuvõetavam variant, mis valitsusel valida on. See annab võimudele võimaluse kanda probleemsed ja raskesti hinnatavad aktiivid üle „halbadesse pankadesse“.

Sealjuures on finantsist veendunud, et isegi riigistamise juhul tuleb valitsusel ikkagi kindlustada garantiidega finantsorganisatsioonide „vanemaid“ võlakohustusi, mis tuleb esimestena välja maksta. See on vajalik, sest riigistatavate pankade kreeditorid on reeglina seotud teiste organisatsioonidega, mida ei riigistata.

17. veebruaril kirjutas USA president Barack Obama kirjutas alla ülisuurele finantskriisiga vastasele paketile, mille suuruseks 787 miljardit dollarit (9,790 triljonit krooni). Muu hulgas sisaldab see 50-miljardist abipaketti majaomanikele. Lisaks saadetakse osa vahenditest krediidiasutuste toetuseks ja föderaalreservi finantsprogrammi laiendamiseks.

USA rahandusminister Timothy Geithner esitas 10. veebruaril plaani riigi pangasüsteemi päästmiseks, millele võib kuluda kuni kaks triljonit dollarit. Lisaks näeb see plaan ette pankade „halbade“ aktiivide väljaostmise.

Oktoobris 2008 võeti vastu nn Paulsoni plaan, millega eraldati finantssüsteemi toetuseks 700 miljardit dollarit (8,708 triljonit krooni). Pool sellest summast on juba kulutatud USA juhtivate pankade rekapitaliseerimise peale.