Haapsalu vanalinnas otse mererannal asuvat Sadama 28 korterelamut ehitab AS Restor. Haapsalu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Vello Palmits ütles, et politsei tegi reidi ehitusobjektile neljapäeval.

Palmitsa sõnul askeldas ehitusel 11 ukrainlast, kel polnud viisat Eestis töötamiseks. Kolmel neist puudus tööviisa sootuks. Palmitsa sõnul tehti neile ettekirjutus ja nad peavad 14 päeva jooksul Eestist lahkuma. Ülejäänul kaheksal mehel oli küll tööviisa, kuid töötamiseks Poolas, mitte Eestis. Neile vormistati väärteoprotokoll, millega määrati meestele trahv.

Palmits rääkis, et politsei saabudes püüdsid mehed põgeneda, ilmselt teades, et neil pole paberid korras. Kui Lääne Elu fotograaf eile objekti pildistama läks, blokeeris tema tee eesti keelt kõnelev mees, kes eravaldusele viidates fotograafi minema ajas. „Sul võidakse pea lõhki lüüa," ähvardas ta.

Restorist selgitati Lääne Elule,et objektil teeb tööd alltöövõtja ja infot illegaalsete töötajate kohta pole nad veel saanud. „Me ei saa paraku kontrollida, kas alltöövõtja on kõik oma töötajad nõuetekohaselt registreerinud. Me oleme alati oma alltöövõtjailt nõudnud, et kõik töötajad peavad olema registreeritud. Varem ei ole meil selliseid probleeme olnud, seetõttu tuli see info meile väga halva uudisena," vastati Restori kontorist. Restori juhilt ja kaasomanikult Arsi Koogilt Lääne Elul kommentaari saada ei õnnestunud.

Sadama 28 krundile on arhitekt Emil Urbel kavandanud kolmekorrusega kortermaja, kus korter maksab 2700 €/m2.