Ettevõte ehitab suvel katlamajja hakkpuidukatla ning suleb väikese katlamaja Lihula maanteel. Samuti on plaanis rajada ligi kilomeetrine ühendustrass, mis ühendaks viaduktitaguse elurajooni linna keskküttesüsteemiga.

Haapsalu hakkpuidupõletamise seadmed ehitab ja tarnib AS Tamult. Uued seadmed maksavad ligi kaheksa miljonit krooni, lisaks üks miljon ehitustöödeks.

Prantsuse kontsernile Dalkia kuuluv AS Eraküte investeerib tänavu Haapsalu linna katlamajja ja soojatorustikku 12,5 miljonit krooni.

Viimase kümmekonna aasta jooksul ei ole ettevõte nii palju investeerinud kui tänavu, ütles Lääne Elule Haapsalu Soojuse juhataja Rein Paju.

Sügisel kütab Haapsalu linna kortereid ja kontoreid biokütus — hakkpuit. Biokütusest toodetud soojusenergia on õliküttest kuni kaks korda odavam.

Ümberehitus sooja hinda ei mõjuta, pigem võib rääkida hinna langusest, mitte tõusust, sõnas Paju.

Praegu arvestab Haapsalu Soojus hakkpuidu kantmeetri hinnaks kuni sada krooni. Katlamaja kateldes köetakse Haapsalu Uksetehase puidujäätmeid. Et neist ei piisa, hangib ettevõte hakkpuitu ka mujalt Eestist.

Ümberkaudsete majade kaitsmiseks puidutolmu ja rämpsu eest rajab ettevõte kinnise puiduhoidla. “Hoidlasse sissepääs suletakse voldikutega, et ilmastik ei mõjutaks hakkpuidu kvaliteeti ja silmal oleks ilus vaadata,” ütles Paju.