Laua taha tulid ka Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja loomade varjupaiga pidaja Ivari Rahula, kirjutab Lääne Elu.

Kui uskuda Salmi, siis suuremat mõttevahetust nõupidamisel ei tulnud. Rahula väljendas end terve kohtumise ajal nii valjul häälel, et teistel oli raske sõna saada. Mäesalu ütles, et ei taha Rahula käitumist kommenteerida. Salmi ja Mäesalu sõnul öelnud Sukles neile, et linnavalitsus on loomade varjupaiga tegevusega rahul.

„Kümned inimesed on kaevanud Haapsalu loomade varjupaiga peale, mina ei saa aru, kuidas Urmas Sukles saab öelda, et ta on rahul varjupaiga tegevusega,” ütles Salm. „Urmas Sukles saab maksumaksjailt palka, tema ei otsusta. Maksumaksjad otsustavad loomade varjupaiga tegevuse üle.”

Haapsalu linnavalitsus on kaks aastat maksnud loomade varjupaika pidavale MTÜle Haapsalu Loomaabi teenuste eest konkurssi korraldamata. Viimati oli konkurss teenuste ostmiseks 2011. aastal. Leping sõlmiti 2012. aasta lõpuni. Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman ütles oktoobris Lääne Elule, et linnavalitsusel ei ole lepingut loomade varjupaiga pidajaga.

„Meil on olnud leping. See on vist pikendamata. Ta lõppes nii märkamatult, et ei pannudki tähele. Aga et teisi pakkujaid peale olemasoleva ei ole, siis on koostöö jätkunud samadel tingimustel,” ütles Vikman.

Nii Salmi kui ka Mäesalu kinnitusel on aga linnavalitsus leidnud sahtlist lepingu MTÜga Haapsalu Loomaabi. Mäesalu sõnul ütlesid linnavalitsuse liikmed talle, et leping Haapsalu Loomaabiga oli unustatud ametniku sahtlinurka. Seepärast ei teadnud Vikman, et selline leping on olemas. Mäesalu lisas, et teda huvitab, kas „unustatud leping” on ka õigel ajal kantud linnavalitsuse dokumendihaldussüsteemi.

„Haapsalu linnale osutas MTÜ Haapsalu Loomaabi teenuseid 2012. aastal sõlmitud ning allkirjastatud lepingu alusel,” ütles Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Parbus lisas, et 2013. aastal tasuti linnaeelarvest Haapsalu Loomaabile 3689 eurot ning selle aasta 30. septembri seisuga on tasutud arveid 4654 euro eest.

Tähelepanuväärne on ka, et Haapsalu Loomaabi on vilets majandusaasta aruannete esitaja. Mullust aruannet pole MTÜ tänini äriregistrile esitanud.

Reedel said Salm ja Mäesalu aru, et Haapsalu linnavalitsus kavatseb detsembris välja kuulutada uue konkursi kodutute loomade varjupaiga teenuse ostmiseks. Eile ütles Parbus, et linnavalitsus alles arutab, kas, millise tähtajaga ning millal konkurss tuleb.

Loe edasi Lääne Elust.